ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ουδέτεροι πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν τις βεβαιότητες και τις αβεβαιότητες της εκλογικής αναμέτρησης με βάση δημοσκοπήσεις, εκτιμήσεις και διασταυρωμένες πληροφορίες.

Ποιο κόμμα θα βγεί πρώτο και με τι διαφορά; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κλειδώνουν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που μπορεί να φτάσει και τις έξι μονάδες.

Ποια κόμματα από τα θεωρούμενα μικρά μπαίνουν στη Βουλή; ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, πιθανότατα οι ΑΝΕΛ και δύσκολα το ΚΙΔΗΣΟ.

Θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση; Πιθανότατα όχι.

Με ποιους θα συγκυβερνήσει ο Τσίπρας; Θέλει σαν τρελός το ΚΚΕ. Δεν θέλει καθόλου ΠΑΣΟΚ και Γιωργάκη, θα ήθελε να αποφύγει τον Καμμένο και δεν θα έλεγε όχι στο Ποτάμι.

Θα βάλει νερό στο κρασί του ο Τσιπρας; Μαλλον όχι. Φέρεται έτοιμος να πάει σε νέες εκλογές αν οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν του επιτρέψουν να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.

Ποιοί θα είναι οι υπουργοί του; Ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους Τσίπρα, Λαφαζάνη, Παπά, Δραγασάκη, Σταθάκη, Παπαδημούλη, Στρατούλη, Τσουκαλά, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Μηλιό.

Ποια θα είναι τα πρώτα μέτρα; Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ, κατάργηση των διαθεσιμοτήτων, επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας, ανασύσταση Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, κατάργηση της δυνατότητας για πολιτική επιστράτευση των απεργών, επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.

Θα έχουμε Γκρέξιτ, θα ξανάρθει η δραχμή; Όχι ,όχι.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα απέραντο εκλογικό φρενοκομείο