ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Το να είσαι δημοκράτης είναι σκληρό επάγγελμα. Δημοκράτης, πολιτικός ή, πολίτης, σημαίνει ότι αποδέχεσαι τον άλλον, τον όποιον άλλον, όπου ανήκει ιδεολογικά, παραταξιακά, οπαδικά. Δεν μπορείς να λες π.χ. αυτό που έφτυσε φόρα παρτίδα ο υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας Δήμας ότι Δεν δέχομαι να εκλεγώ με ψήφους χρυσαυγιτών βουλευτών. Είσαι απαράδεκτος.

Όπως δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί τη ψήφο του οποιουδήποτε ψηφοφόρου πολίτη. Να πει π.χ. ο κομουνιστής Δεν θέλω να με ψηφίσουν δεξιοί. Τι μαλακίες είναι αυτές; Όταν αρνείσαι τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δεν συμπεριφέρεσαι αντιδημοκρατικά σε βάρος εκείνου, αλλά κατουράς όλους όσους τον είχαν ψηφίσει.

Είναι εγκληματίας ο χρυσαυγίτης, ο όποιος πολιτικός, ο όποιος εκλέγεται δημοκρατικά; Θα του κόψει τον κώλο η Δικαιοσύνη. Όχι εσύ ο αντίπαλος πολιτικός.

Παράδειγμα. Ένα κόμμα κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πιαστράκια. Ή, τον εγκληματία Βλαστό. Εξελέγη; Θα τα βάλεις με τους ψηφοφόρους του, όχι με τον εκλεγμένο. Και θα ψαχθείς σαν κοινωνία που κυκλοφορεί με πολίτες που προτιμούν κακοποιούς, απατεώνες, ανίκανους. Είπαμε. Είναι σκληρό, επώδυνο έργο η Δημοκρατία.

Ο Σαμαράς αρνήθηκε να παραδώσει στον Τσίπρα. Αίσχος. Έχει κάθε δικαίωμα ο μέχρι χθες πρωθυπουργός να θεωρεί τον αντικαταστάτη του ένα τσογλάνι, κάποιον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, ό, τι ελεεινό και τρισάθλιο. Όφειλε απέναντι σ' αυτούς που ψήφισαν τον Σαμαρά αλλά και σ' αυτούς που δεν τον ψήφισαν, να παραστεί στην τυπική διαδικασία.

Εγώ αν ήμουν Τσίπρας, όταν ο Σαμαράς ανέθεσε σ' έναν παρατρεχάμενό του να “παραδώσει” στον πρόεδρο του Σύριζα, να πως θα ξηγιόμουνα. Όχι αυτό που έκανε ο νέος πρωθυπουργός, που έστειλε ένα δικό του παρατρεχάμενο να “παραλάβει”. Όχι αυτό. Θα πήγαινα εγώ ο ίδιος ο Τσίπρας και θα έλεγα στον έτσι του Σαμαρά: Δεν σε ξέρω, δεν σε βλέπω μπροστά μου, ειδοποίησε το αφεντικό σου να τσακιστεί να έρθει εδώ! Δεν φεύγω αν δεν έρθει ο ίδιος ο Σαμαράς να μου παραδώσει.

Και τα κανάλια θα τραβάγανε πλάνα αβέρτα κουβέρτα. Θα τον έκανε παγκόσμια ξευτύλα τον Σαμαρά, για την προσβολή του σ' όλον τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν παρέδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα