ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κι αυτό το διέπραξε ο Αντώνης Σαμαράς. Έφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου. Κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ευπρέπειας, αρνήθηκε να παραδώσει, κατά τα ειωθότα, στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όταν πήγε στο γραφείο του δεν βρήκε κανέναν να τον περιμένει.

Προηγήθηκε παράδοση των φακέλων από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά στον ομόλογο της νέας κυβέρνησης και αυτό ήταν όλο. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν συνεργάτες του απελθόντος ήταν ότι ο Σαμαράς δεν ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να παραδώσει. Μόνο που ξέχασαν ότι η Μ. Βρετανία δεν έχει καν Σύνταγμα. Ουδείς, όμως διανοείται να ξεφύγει από τον κανόνα της πολιτικής λεβεντιάς.

Παραμέσα στη Ν.Δ. για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα συνέδεσαν την συμπεριφορά του απελθόντος πρωθυπουργού με το γεγονός ότι ο διάδοχός του δεν έκανε θρησκευτικό όρκο. Αστειότητες!

Η σημερινή απόδραση Σαμαρά από τον πολιτικό πολιτισμό, ήταν το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς με πολλά φάουλ εις βάρος του μέχρι πρότινος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρχισε με τις αρνήσεις να τον καλέσει για ενημέρωση στο μέγαρο Μαξίμου, έστω κι αν ο αντίπαλος του δεν θα πήγαινε, και συνεχίστηκε με την απόρριψη της πρότασης για ντιμπέιτ.

Ο Σαμαράς είχε ενοχληθεί από τον τόνο της κριτικής Τσίπρα και την εμμονή του σε παραίτηση του προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την οικονομία.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτο μέτρο Τσίπρα ο πολιτικός όρκος