ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Κώστας Καραμανλής είναι η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας κι αν δεν πει το τελικό ναι ή όχι, οι φιλοδοξίες των άλλων υποψηφίων θα περιμένουν στην ουρά.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από την εκτίμηση που τρέφει για τον πρώην πρωθυπουργό, με την επιλογή του θέλει να σηματοδοτήσει την εθνική ομοψυχία, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς τους ξένους, εν όψει κρίσιμων διαβουλεύσεων με τους δανειστές.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής το σκέπτεται. Προβληματίζεται, όμως από τις πετσοκομμένες αρμοδιότητες του Προέδρου. Η απάντηση του είναι θέμα λίγων ημερών και δεν αποκλείεται να δεχθεί προηγουμένως έμμεση δημόσια πρόσκληση.

Αν η απάντηση του είναι όχι τότε θα ενεργοποιηθούν άλλα σενάρια. Ένα από αυτά αφορά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που ορισμένοι τον θεωρούν φαβορί. Βασικό ατού του η προίκα του, που δεν είναι άλλη από την κενή θέση που θα αφήσει στις Βρυξέλλες.

Στη θέση αυτή, θα τοποθετηθεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο της κυβέρνησης στα άδυτα της Κομισιόν. Η ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου».

Αναφέρει ότι στην Αθήνα συζητείται, ότι είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει το Europolitics αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν η ελληνική Βουλή θα προχωρήσει στη διαδικασία προεδρικής εκλογής.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι υποψήφιοι. Ισχυρή θεωρείται η υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρώην προέδρου του Συνασπισμού, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο και η υποψηφιότητα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Νανόπουλου και της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχηγός εγκληματική οργάνωσης ο Τσίπρας