ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΠΝΟΙ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Οι μυστικοι δείπνοι δίνουν και παίρνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα στα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης είναι κλίμα αλλαγών στην ηγεσία τους και όλοι τα λένε με όλους.

Όσοι θέλουν να μαθευτεί, όπως πρόσφατα η Φώφη Γεννηματά, κάνουν τη σύναξη σε κεντρικά εστιατόρια ή ταβέρνες. Εκεί, κατά τύχη, υπάρχει πάντα ένας φωτορεπόρτερ για να απαθανατίσει το γεγονός.

Όσοι δεν θέλουν να μαθευτεί η σύναξη, τη διοργανώνουν σε σπίτι. Αλλά όλο και κάποιος από την παρέα θα το διαρρεύσει, ορισμένες φορές πριν τελειώσει η συνάντηση. Μόνο η περιβόητη συνάντηση των 4 του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή του Α. Παπανδρέου κρατήθηκε μυστική πάνω από τρεις μέρες. Την τέταρτη διέρρευσε στις εφημερίδες. Και έγινε ο χαμός.

Έκτοτε όποιος ...συνωμότης σέβεται τον εαυτό του αρχίζει το έργο του με ένα δείπνο. Η συνάντηση των 4 του ΠΑΣΟΚ, Κ.Σημίτης, Θ.Πάγκαλος, Β.Παπανδρέου και Π. Αυγερινός, έγινε στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου στο Χαλάνδρι.

Στην ίδια περιοχή έγινε δύο χρόνια αργότερα και η τελική συνάντηση των 15 κορυφαίων Σημιτικών μία ημέρα πρίν από το συνέδριο που ανέδειξε τον ήδη πρωθυπουργό Κ. Σημίτη πρόεδρο του κόμματος. Το δείπνο έγινε στην ταράτσα του σπιτιού του Μιλτ. Παπαιωάννου. Αλλά εδώ με... τηλεοπτική κάλυψη.

Το μυστικό είχε γίνει γνωστό στον δεινό, από τότε, ρεπόρτερ Ιορδάνη Χασαπόπουλο του Μέγκα, που μαζί με τον εικονολήπτη Ανέστη Μουτάφη είχαν κρυφτεί κάτω από τις αφάνες δίπλα στο ρέμα του Χαλανδρίου, κοντά στο σπίτι όπου γινόταν η συγκέντρωση.

Εκεί τους εντόπισε ο γνωστός και ως στρατηγός του Σημίτη, Θ.Τσουκάτος, αλλά πάνω στην φασαρία και την αναμπουμπούλα, νάσου η πρωθυπουργική Μερσεντές. Το περιστατικό το κατέγραψε αμέσως η κάμερα και την επομένη σταμάτησε ο Ρεππας να λέει ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει μέρος σε μυστικούς δείπνους και σε παρακάμερες.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλλιά κουβάρια ξανά Βενιζέλος και ΓΑΠ