ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Μαλακία του Τσίπρα που έστειλε τον Βαρουφάκη στον Σόιμπλε. Δυνατός οικονομολόγος ο υπουργός μας, όμως η δουλειά του διαπραγματευτή από αρχαιοτάτων χρόνων απαιτεί προσόντα ειδικά. Έπρεπε να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό ο Μανώλης Γλέζος. Αυτός που είπε ότι αν κερδίσει τις εκλογές ο Σύριζα θα ξεκινήσει η επανάσταση στην Ευρώπη.

Γκέλα του πρωθυπουργού. Στυλάτος, μοδάτος και νταής ο Βαρουφάκης, όμως ο κουτσός δεν τον φοβήθηκε. Αν, όμως, έβλεπε μπροστά του τον 92χρονο Γλέζο, θα κατουριότανε επάνω του. Πρώτα θα φορούσε πάνες σα μωρό και μετά θα βρισκόταν με τον Έλληνα εκπρόσωπο.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Είσαι γραφικός. Είναι γραφικότητα να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας. Σα να πρόκειται περί ιδεολογίας η λιτότητας. Περί επιλογής. Ουδείς πολιτικός στον αιώνα δεν είπε Πιστεύω στην πείνα. Στο σφίξιμο του ζωναριού. Να τρώμε λιγώτερο. Μη λέμε ανοησίες. Η λιτότητα γίνεται αναγκαστικά όταν δεν έχεις λεφτά. Όταν δεν παράγεις λεφτά σαν εθνική οικονομία. Όταν ζεις με δανεικά. Και η λιτότητα δεν καταργείται με τα λόγια. Ποτέ.

Τι περιμένει ο κόσμος από τον Τσίπρα; Από την κυβέρνηση Τσίπρα. Όχι να τοποθετείται δημόσια κατά της λιτότητας, αλλά να περιορίσει τη λιτότητα. Και ο κόσμος θα μείνει ευχαριστημένος από τον Σύριζα αν κάνει τα δύο από τα δέκα που υποσχέθηκε. Όχι, όμως, να τα κάνει αυτά τα δύο με το στόμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ινδιάνος Βαρουφάκης στον καουμπόυ Σόιμπλε