ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τέσσερις πρώην πρωθυπουργούς, έναν πρώην αντιπρόεδρο και τουλάχιστον έξι πρώην υπουργούς Οικονομικών βάζει στο κάδρο ο Τσίπρας με την πρωτοβουλία του για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια και την Οικονομία.

Η εξαγγελία του για έρευνα εις βάθος σχετικά με το πώς φτάσαμε ως εδώ, οδηγεί σε έλεγχο και της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή. Αυτό σημαίνει ότι αν ο πρώην πρωθυπουργός δεχόταν την πρόταση που του έκανε ο Α.Τσίπρας, την επομένη της εκλογής του, θα ήταν πρόεδρος Δημοκρατίας και παράλληλα υπόλογος.

Οι κλήσεις των λεγόμενων μαρτύρων ήταν ανέκαθεν σημείο έντονων τριβών. Μεταξύ των μελών των εξεταστικών επιτροπών πόσον μάλλον όταν επρόκειτο για πρώην πρωθυπουργούς που μέχρι τώρα Βουλή θεωρούσε υπεράνω πάσης υποψίας. Πώς μπορεί, όμως να γίνει έρευνα για τα μνημόνια χωρίς τους ανθρώπους που τα χειρίστηκαν, όπως ο ΓΑΠ, ο Α. Σαμαράς και ο Λ. Παπαδήμος.

Στη Βουλή αναμένεται να κληθούν επίσης ο Ε. Βενιζέλος ως πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, οι υπουργοί του Α.Σαμαρά, Γ.Στουρνάρας και Γκ. Χαρδούβελης, Ο Γ.Παπακωνσταντίνου και η Λ. Κατσέλη υπουργοί στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και βέβαια Γ.Αλογοσκούφης και Γ.Παπαθανασίου υπουργοί Οικονομικών στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιον Ελληνα πολιτικό φοβάται ο Σόιμπλε