ΤΟ 60% ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ένα 24ωρο πριν από τη νέα κρίσιμη συνάντηση με τους δανειστές για τη νέα συμφωνία, άλλη μία δημοσκόπηση δίνει αέρα στα φτερά των Ελλήνων διαπραγματευτών. Κατά την Κάπα Research, το 60,6% των πολιτών αντιμετωπίζει θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 37,15 την αποδοκιμάζει.

Όσον αφορά, όμως την έκβαση των διαπραγματεύσεων, τα ποσοστά είναι μοιρασμένα .Το 48,1% πιστεύει ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, ενώ το 51,15 εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Παρόλα αυτά, οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από ένα χρόνο όλα θα είναι καλύτερα. Το 46,85 πιστεύει ότι η κατάσταση στην οικονομία θα είναι λίγο καλύτερη, έναντι 8% που περιμένει να είναι πολύ καλύτερη.

Το εκπληκτικό είναι ότι από τους υπόλοιπους ερωτηθέντες το 21,3 θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι περίπου η ίδια, ενώ μόνο το 10,5% περιμένει να είναι λίγο χειρότερη.

Αέρας και στα πανιά του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Γ.Βαρουφάκης δεν είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των υπουργών. Πρώτος έρχεται ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης (70,7%), ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης (68%), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (63,3%), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (60,1%), ο Γιώργος Σταθάκης (59%), ο Νίκος Παππάς (57,7%), η Έλενα Κουντουρά (56,5%), ο Γιώργος Κατρούγκαλος (54%), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (53%) και ο Νίκος Κοτζιάς (52,3%).

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ο «νταραβεριτζής» της ΝΔ