ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤOΝ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λίγες ώρες πριν από τη νέα κρίσιμη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ, νέος ελληνογερμανικός πόλεμος απειλεί να τινάξει τη διαπραγμάτευση στον αέρα. Ο Σόιμπλε κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και εξέφρασε τη λύπη του για τους Έλληνες.

Ανεύθυνη είναι η συμπεριφορά της Γερμανίας, απάντησε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε κάθε συζήτηση για τα κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η κυβέρνηση και έκανε λόγο για χάσιμο χρόνου, ενώ διερωτήθηκε αν όντως θέλουν οι Έλληνες να βοηθηθούν ή αντιμετωπίζουν τη διαπραγμάτευση σαν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ.

«Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε», ήταν η απάντηση της Αθήνας.

Η νέα ελληνογερμανική διαμάχη ξεσπά την ώρα που μία ακόμη δημοσκόπηση δείχνει ότι η συντριπτική πλέον πλειοψηφία των Ελλήνων, 81,5%, αξιολογεί θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σε πανελλαδική έρευνα της εταιρίας Μarc για την «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, 58% απαντούν «με σωστό» και 23,5% «με μάλλον σωστό».

Ποσοστό 14% διαφωνούν με τους χειρισμούς και 4,3% δεν απαντούν. Αισιόδοξοι ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79,7% έναντι 13,4%, που εκτιμούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη.

Στην ερώτηση για την αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, 56,1% απαντούν «θετικά» και 27,5% «μάλλον θετικά». Αρνητικά αξιολογούν το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 13,2%.

Διαβάστε ακόμα:

Θέμα με τον Βαρουφάκη στην Κυβέρνηση