ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

πηγή: Fosphotos
 

Κάτω από άλλες συνθήκες, οι διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο πρόεδρο, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ανοιχτή διαμάχη. Σ αυτή τη φάση, όμως και με ανοιχτό το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, όλα δείχνουν ότι σκοπός της Αριστερής Πλατφόρμας δεν είναι η ανατροπή των σχεδίων Τσίπρα για την επιλογή Αβραμόπουλου, αλλά η καταγραφή στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της αντίθεσης της σ' αυτή την πιθανότητα.

Η διαφωνία έγκειται στο μνημονιακό παρελθόν του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στις κομματικές καταβολές του και βέβαια στο γεγονός ότι προέρχεται από τις Βρυξέλλες. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε προεκλογικά την υποψηφιότητα Δήμα, η Αριστερή Πλατφόρμα την απέρριψε επειδή πρόκειται για έναν «άχρωμο και πεπεισμένο Ευρωπαίο», όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα «Ίσκρα», που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Μήπως κατά τη λογική αυτή, και ο Δ. Αβραμόπουλος είναι ένας «άχρωμος πεπεισμένος Ευρωπαίος»; Άντίθετα, ο Α.Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις Γιούνκερ όσον αφορά τις ισορροπίες της Κομισιόν, επιδιώκει άνοιγμα προς τον κεντροδεξιό χώρο και τοποθέτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή επιτρόπου από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εσωκομματική αυτή τάση που εκφράζει περισσότερο από το 30% του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξελιχθεί σε επόπτη των κινήσεων του Α.Τσίπρα. Προεκλογικά είχε αποφασιστικό λόγο στη σύνθεση των ψηφοδελτίων και μετεκλογικά υπαγορεύει πολιτική σχεδόν σε όλο το φάσμα του κυβερνητικού έργου.

Είναι υπέρμαχος της σκληρής γραμμής απέναντι στους δανειστές, εμμένοντας σε άμεσο ξήλωμα του μνημονιακού κράτους. Ο Λαφαζάνης που είναι ο επικεφαλής της κίνησης πλαισιώνεται από δυναμικά στελέχη όπως οι Δ. Στρατούλης, Κ .Ήσυχος ,Ν. Χουντής ,Γ. Θεωνάς, Στ. Λεωτσάκος, Α. Καλύβης, Δ. Σπανού, Γ.Γαβρίλης, Γ.Τόλιος, Σ.Παπαδόγιαννη, Μ. Κριτσωτάκης Γ. Θεωνάς.

Διαβάστε ακόμα:

Θέμα με τον Βαρουφάκη στην κυβέρνηση