ΚΩΛΟΜΠΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!

 

Προκόπης Παυλόπουλος; Ποιος είναι αυτός, ρώτησαν όλοι όταν ο Χάρυ Κλυν, πρόεδρος στην ΕΠΑΕ τον είχε φέρει για νομικό σύμβουλο στη λίγκα των ΠΑΕ. Ούτε που θυμάμαι πότε ακριβώς, ούτε θα ανοίξω τα κιτάπια να δω πότε. Σιγά το ιστορικό γεγονός, κάπου 30 χρόνια πριν. Ήθελε ο Χάρυ Κλυν να αλλάξει κάποιους κανονισμούς και ανέθεσε τη δουλειά σ' αυτόν τον ξένο με το χώρο καθηγητή, λέει, της Νομικής Σχολής.

Και μετά, λόγω δικηγορίας, λόγω του επαγγέλματος που ανοίγει όλες τις πόρτες, ο Παυλόπουλος ο δεξιός, ο καραδεξιός, κι έχει σημασία που το τονίζω, έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης του 1989 ΝΔ και ΚΚΕ, με πρωθυπουργό τον Ζολώτα. Πρόεδρος δημοκρατίας ο καραμανλικός Προκόπης Παυλόπουλος με πρόταση του Σύριζα. Το κωλομπάρεμα. Αν, δηλαδή, ο Σαμαράς πρότεινε Πάκυ, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά τον εδώ και χρόνια αλευρομάλλη, αντί για Δήμα, ο Σύριζας θα ψήφιζε Παυλόπουλο; Απαράδεκτα πράγματα. Αντιδημοκρατικά. Κωλομπαρίστικα.

Ο Παπανδρέου πρότεινε πρόεδρο δημοκρατίας τον δεξιό Κωστή Στεφανόπουλο. Ο Κώστας Καραμανλής τον πασόκο Κάρολο Παπούλια. Και ο Τσίπρας τον νεοδημοκράτη Παυλόπουλο. Είπαμε. Κωλομπαρίστικα πράγματα.

Ποια είναι τα δημοκρατικά πράγματα; Η αντιπολίτευση να ψηφίζει για πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Σεβασμό στο πρώτο κόμμα, στο κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη λαϊκή αποδοχή. Όχι η αντιπολίτευση να θέλει να περάσει το δικό της.

Διαβάστε ακόμα:

Αποχωρεί από την πολιτική εδώ και 18 χρόνια!