ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όσο βλέπετε να μην κινείται τίποτα στη Νέα Δημοκρατία από πλευράς αλλαγών στην ηγεσία του κόμματος, τόσο να πιστεύετε ότι η ακινησία οφείλεται σε δάκτυλο Καραμανλή. Ούτε μία στοιχειώδη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα για τα αίτια της εκλογικής ήττας δεν επέτρεψε να γίνει. Πρωτοφανές.

Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι κανείς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ των βουλευτών του κόμματος κυκλοφορεί το εξής για τον πρώην πρωθυπουργό: «Ο Σαμαράς είναι ένα πτώμα. Εμείς πρέπει να δούμε τώρα πως θα τον ξεφορτωθούμε χωρίς να κατηγορηθούμε ότι τον σκοτώσαμε εμείς».

Η ύπαρξη ενός ...πτώματος στην ηγεσία του κόμματος μπορεί να μην εξυπηρετεί το κόμμα, συμφέρει, όμως αυτούς που θέλουν να πάρουν τη θέση του.

Το ποιος θα είναι αυτός, θα εξαρτηθεί από την κυβερνητική πορεία του Τσίπρα. Αν τα πάει καλά, λέω αν, η ΝΔ θα πρέπει, σύμφωνα με ένα σενάριο, να βρει το νέο ηγέτη της μεταξύ των στελεχών της νέας γενιάς για να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2018. Δηλαδή δεν θα γίνει ο Καραμανλής αρχηγός της ΝΔ για να κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα.

Αν όμως αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και όλα θα είναι πιθανά. Από τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης μέχρι τη διενέργεια εκλογών, σενάρια που και τα δύο προβλέπουν αποφασιστικό ρόλο για τον Κ. Καραμανλή, ως ηγέτη μιας ευρύτερης κεντροδεξιάς συμμαχίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας διώχνει του Λαφαζάνηδες από τον Σύριζα