ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Έτσι γίνονταν κάποτε τα προξενιά. Με τυχαίες, δήθεν τυχαίες για την ακρίβεια, συναντήσεις μεταξύ ...επίδοξων μελλονύμφων. Κάποιος που ήθελε να τους φέρει κοντά, διοργάνωνε ένα γεύμα, ένα πάρτι, ένα τσάι τέλος πάντων και από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα. Και να μιλήσουν οι νέοι και να έρθουν πιο κοντά, με προοπτική να αγαπηθούν και να παντρευτούν.

Φαίνεται πως ο Κάρολος Παπούλιας λίγες μέρες πριν εγκαταλείψει το Προεδρικό Μέγαρο έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού. Να διοργανώσει μία τυχαία συνάντηση ανάμεσα στους Αλεξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά. Η ευκαιρία είναι μοναδική για τη δημιουργία εθνικού μετώπου εν όψει κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Αρκεί να το θελήσουν.

Καμία άλλη ευρωπαική χώρα δεν έχει την πολυτέλεια που έχει η χώρα μας, να εμφανίζεται και δυστυχώς να είναι, διχασμένη ενώπιον των 17 εταίρων μας. Που μονιασμένοι ενώπιον του κοινού εχθρού που λέγεται Ελλάδα, δίνουν τη μάχη για να περάσει το δικό τους στα Γιουρογκρούπ, στις Κομισιόν και στα άλλα συμβούλια και διαβούλια της Εσπερίας.

Τυπικά το γεύμα μεταξύ των δύο προέδρων και των δύο πολιτικών αρχηγών είχε το χαρακτήρα κοινωνικής εκδήλωσης προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Προκόπη Παυλόπουλου. Ουσιαστικά, όμως το μίνι αυτό εθνικό συμβούλιο θα μπορούσε να ήταν πιο ουσιαστικό.

Διαβάστε ακόμα:

Βαρουφάκης, το λάθος του Τσίπρα