Η ΖΩΗ ΕΔΙΩΞΕ ΨΗΛΟ, ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΓΑΠ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Εξωστέοι από τη Βουλή είναι από σήμερα οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, που ενώ διατηρούν όλα τα άλλα προνόμια ως πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή σύνταξη, κρατικά αυτοκίνητα, γραμματειακή υποστήριξη και φρουρά, δεν διατηρούν το δικαίωμα να έχουν γραφείο στη Βουλή, λόγω έλλειψης χώρων, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος της Βουλής.

Είναι αμφίβολο αν οι πρώην πρωθυπουργοί θα θελήσουν να μεταφερθούν στο κτίριο της λεωφόρου Αμαλίας δεδομένου ότι εκείνο που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν η επαφή με τους βουλευτές και τον παλμό του κοινοβουλίου.

Αυτό είναι το ένα μέτωπο που άνοιξε και επισήμως πλέον με τον πολιτικό κόσμο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν σχέση με τους εν ενεργεία βουλευτές, από τις αποδοχές των οποίων θα περικόπτεται το 1/5, δηλαδή πάνω από 600 ευρώ αν απουσιάζουν αδικαιολόγητα σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις.

Επίσης θα χάσουν ολοσχερώς την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, καθώς η παρουσία τους σε αυτές είναι στο πεδίο του κοινοβουλευτικού τους ρόλου, ενώ βέβαιη θεωρείται, παρά τις έντονες αντιδράσεις τους και η απώλεια των βουλευτικών αυτοκινήτων από το νέο χρόνο.

Μέτωπο άνοιξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και με τον προηγούμενο πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τους άλλους νομομαθείς του κοινοβουλίου. Η πρόεδρος έθεσε θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

Διαβάστε ακόμα:

Προξενιό από Παπούλια σε Τσίπρα - Σαμαρά