ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΚΕΛΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ένα και πλέον μήνα μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης τρεις αναπληρωτές υπουργοί όχι απλώς δεν έχουν αναλάβει αρμοδιότητες, αλλά και δεν έχουν ορκιστεί ακόμα!

Πρόκειται για τους αναπληρωτές υπουργούς Τασία Χριστοδουλοπούλου ( φωτό), Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Φωτάκη, οι οποίοι, όμως παρότι δεν έχουν ορκιστεί, ασκούν κανονικά τα «καθήκοντά τους», πέραν φυσικά των υπογραφών που δεν μπορούν να θέσουν! Αλλά και οι συνεργάτες τους, παρότι επίσης άτυποι, «μπορούν» να παρεμβαίνουν στη λειτουργία των υπουργείων, όπως συνέβη με τη σύμβουλο της Τ. Χριστοδουλοπούλου στην υπόθεση των μεταναστών.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανέτοιμοι τόσο έναντι των εξωτερικών κινδύνων όσο και έναντι των εσωτερικών αντιξοοτήτων. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα . Ο γιατρός Γ. Μπασκόζος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κόμματος για την «Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος», ήταν Α' Αντιπρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. στον ΠΙΣ.

Ήταν και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, αλλά δεν εξελέγη και όπως συμβαίνει πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις διορίστηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Μόλις χτες εκδόθηκε και το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το διορισμό του.

Όμως χθες, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών» (ΑΜΓ) -η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ΠΙΣ, που γίνονται στις 8 Μάρτη 2015 για την ανάδειξη των οργάνων. Ανάμεσα στους 15 υποψηφίους του είναι και ο Γ. Μπασκόζος.

Πάμε τώρα σε άλλη μία περίπτωση κυβερνητικής παραζάλης. Στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για την «ανθρωπιστική κρίση» που έθεσε στη δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση, αναφερόταν ότι «το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου δεν υπερβαίνει μηνιαίως τα εβδομήντα (70) ευρώ ανά άτομο και τα διακόσια είκοσι (220) ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπόμενου ΦΠΑ». Στο τελικό, όμως κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, η αναφορά περί του «προβλεπόμενου ΦΠΑ» έχει απαλειφθεί... Θα κατάλαβαν, έστω με καθυστέρηση, ότι ΦΠΑ στα ενοίκια δεν υπάρχει.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμαρά γερά, το Πάσχα είναι κοντά!