Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΚΟΨΙΔΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Άνεμος προσωρινότητας πνέει στη Νέα Δημοκρατία κι αυτή είναι η δύναμη που διατηρεί, όσο τον διατηρεί, τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος. Το προσωρινό, όμως δεν είναι μόνιμο. Αυτό που συνέβη στη συνεδρίαση της ΚΟ είναι μεν πρωτοφανές, αλλά ταυτόχρονα και εξηγήσιμο...

Οι επίδοξοι αρχηγοί απέφυγαν να θέσουν θέμα ηγεσίας, αφ' ενός μεν γιατί δεν είχαν τα προσόντα που απαιτεί το καταστατικό αφ' ετέρου δε γιατί κατάλαβαν ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες.

Ούτε οι διαπλεκόμενοι ποντάρουν πια στη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί οι υποψήφιοι αρχηγοί να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία τους, όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά οι επιχειρηματίες δεν δείχνουν να μασάνε. Τολμώ να υποθέσω ότι το θεωρούν χαμένη υπόθεση ή μάλλον προσωρινή, εν όψει γενικότερων σχεδίων.

Ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη αποδοκίμασε με αβρότητα την ηγεσία του κόμματος. Θέμα ηγεσίας όμως δεν έθεσε. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος εξελίχθηκε σε κρυόβραστη σούπα. Και ο Κώστας Καραμανλής που προτιμά τα κοψίδια, αποχώρησε πριν από τη λήξη της.

Διαβάστε ακόμα:

Αντώνη γερά το Πάσχα είναι κοντά