Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Δεν είμαστε καλά. Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο πασίγνωστο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» και ανάμεσα σε πολλά άλλα είπε, διακριτικά, ότι περιμένει περισσότερα έργα και λιγώτερα λόγια από τους υπουργούς του. Δεν είμαστε καλά. Καθόλου καλά. Ο Τσίπρας, μάλιστα, άφησε υπονοούμενα για τον Βαρουφάκη.

Έλεος! Τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Σύριζα πως έγινε κυβέρνηση, για να έχουμε καλό ερώτημα. Δεν νομίζω με... έργα. Ούτε καν με συγκεκριμένα σχέδια. Όπως όλες οι αντιπολιτεύσεις έτσι και αυτή του Σύριζα έγινε κυβέρνηση με τα λόγια. Λόγια και αρχίδια χαρτοπόλεμος.

Παρακάτω. Είναι επόμενο οι υπουργοί, δηλαδή τα στελέχη του κυβερνώντος πλέον κόμματος να σαλιαρίζουν. Γίνεται από κεκτημένη ταχύτητα. Από τότε που οι σύντροφοι στην αντιπολίτευση κι έβγαιναν στις τηλεοράσεις κι έλεγαν τις παπαρδέλες τους. Όλα αυτά που σήμερα τα βρίσκουν μπροστά τους, δηλαδή.

Όσο για τον Βαρουφάκη ο Τσίπρας μας κάνει πλάκα. Όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι ο ξυρισμένος. Λόγια. Δώστου μικρόφωνο και δεν σταματάει να μιλάει. Άσχετο ότι λέει σοβαρά πράγματα, και σωστά. Του αρέσει να μιλάει, όμως. Τώρα αν ένας τόσο ομιλητικός άνθρωπος είναι και σωστός και σοβαρός στην υλοποίηση, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Τέλος πάντων, αν ο Τσίπρας ήθελε υπουργό οικονομικών να μετράει τα λόγια του ας μην επέλεγε τον Βαρουφάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Κυβερνητικές γκέλες σε όλα τα επίπεδα