ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΒΑΡΟΥΦ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν υπάρχουν δύο κυβερνητικοί τομείς όπου έχει σημειωθεί θεαματική πρόοδος αυτοί δεν είναι άλλοι από τα αγγλικά του πρωθυπουργού και την πολυλογία Βαρουφάκη. Για τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα δεν το λέω εγώ, αλλά Έλληνες και ξένοι διπλωμάτες που παρακολουθούν με προσοχή πάντα τις δηλώσεις μετά τις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες.

Και η εκτίμηση τους αυτή δεν έχει σχέση μόνο με τη γνώση των αγγλικών, αλλά και με την πολιτική σημασία των λεγομένων του. Σύμφωνα με παλιά καραβάνα της διπλωματίας, η εντυπωσιακή αυτή βελτίωση οφείλεται σε σοβαρή μεταμεσονύχτια, γιατί τότε ευκαιρεί, μελέτη, ενδεχομένως μετά διδασκάλου.

Μεγάλες προόδους σημειώνει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, που έκπληκτη η Ελλάδα τον άκουσε να λέει στην Όλγα Τρέμη που του ζήτησε να σχολιάσει τις γνωστές δηλώσεις Σόιμπλε. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.

Ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο. Εκπληκτική, ομολογουμένως, η πρόοδος να μην απαντάς σε ύβρεις, αφήνοντας τον αντίπαλο να εκτίθεται. Υποθέτω ότι το επόμενο βιβλίο του υπουργού των Οικονομικών θα είναι πραγματεία με τίτλο «κρείττον το σιγάν».

Κατά τα άλλα, όλοι περιμένουν να υπάρξει κάποια πρόοδος και στην πορεία του κυβερνητικού έργου και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας...

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι πολιτικοί κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους