ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΟ Η ΑΡΠΑΚΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

 

«Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές, δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό...» δήλωσε η κυρία Βάσω Παπανδρέου, για χρόνια πολλά υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Δεν καταλαβαίνω αυτές τις έρευνες για τα περιουσιακά στοιχεία πρώην εξουσιαστών με τη λαϊκή εντολή και τα δημοσιεύματα του κίτρινου τύπου που τα συνοδεύουν.

Υπάρχουν 20 πολιτικοί που με τη φανέλλα του ΠΑΣΟΚ σαν υπουργοί διαχειρίστηκαν τα δις των δις. Ας δεχθούμε ότι χοντροκονόμησαν ορισμένοι απ' αυτούς. Δεν είναι και μαλάκες, όμως. Αν, δηλαδή, ήταν απατεώνες και κλέφτες, δεν νομίζω να τους χαρακτήριζε η ελαφρότητα στην ενέργειές τους.

Δεν μιλάμε για την κυρία Βάσω Παπανδρέου, ούτε για τον Κώστα Λαλιώτη, που τους ψάχνουν, λέει, από τον ΣΔΟΕ. Ακαδημαϊκά μιλάμε. Έχεις τη χερούκλα στο μέλι, διότι είσαι πανίσχυρος υπουργός και αποφασίζεις να ξεσκίσεις το δημόσιο χρήμα. Θα το κάνεις χωρίς να φυλάξεις τον κώλο σου; Όχι, βέβαια. Τα λεφτά θα πηγαίνουν έξω.

Μιλάμε για «νοικοκυρεμένες» δουλειές. Οι ίδιοι που τα χώνουν στους υπουργούς είναι αυτοί που φροντίζουν να καλύπτουν τους πιαστράκηδες. Οι υπουργοί, άλλωστε, δεν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, δεν τα «ζητάνε», οι επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο τα «δίνουνε» και ξέρουν τον τρόπο να σπρώχνουν σωστά το χρήμα, για πάρτη του ισχυρού υπουργού.

Τι θα πει «ισχυρός υπουργός», να το πούμε κι αυτό. Είναι αυτός που μονίμως ψηφίζεται με υψηλά ποσοστά από τον γίγαντα λαό. Αυτή είναι ισχύς του ισχυρού υπουργού, ο λαός. Αυτή τη λαϊκή δύναμη του υπουργού υπολογίζει και ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνος του ο Σημίτης να κάτσει στο εδώλιο