ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

 

Αυτή κι αν είναι σύμπτωση. Σατανική. Ή μήπως δεν είναι σύμπτωση; Οι δικαστές προσδιόρισαν τη δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 20 Απριλίου, ημέρα γέννησης πριν από 126 χρόνια του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Φύρερ, που ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει τους ναζιστές, μεταξύ των οποίων και τους Χρυσαυγίτες και που έζησε από τις 20 Απριλίου 1889 έως τις 30 Απριλίου 1945, ήταν Γερμανός πολιτικός αυστριακής καταγωγής, ηγέτης του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας.

Από το 1933 έως το 1945 διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας και από το 1934 έως το 1945 αρχηγός του γερμανικού κράτους, του Τρίτου Ράιχ, το οποίο αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, προκαλώντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η 20η Απριλίου είναι και η μέρα που ο αντιστράτηγος Τσολάκογλου, ο μετέπειτα Γερμανόφιλος πρωθυπουργός, παρά τις αντίθετες διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, συνθηκολόγησε το 1941 στο Μέτσοβο πρώτα με τους Γερμανούς και αργότερα με τους ηττημένους Ιταλούς.

Την ίδια μέρα, άρχισε και η εισβολή του βουλγαρικού στρατού στην Ελλάδα ακολουθώντας τις γερμανικές δυνάμεις και χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσει κάποια μάχη κατέλαβε την Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη, εκτός από μία εδαφική ζώνη στον νομό Έβρου που παρέμεινε στην γερμανική ζώνη κατοχής. Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η 20η Απριλίου είναι η παραμονή της 21ης.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωή και Γιάνης τα αγκάθια για τον Τσίπρα