ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΩΛΟΜΠΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Σύριζα είναι στο 36,7 σύμφωνα με την τελευταία-τελευταία σφυγμομέτρηση και μπροστά 20 μονάδες από την ΝΔ, που βρίσκεται στο 16,5% και το τρίτο Ποτάμι στα 6,1%. Τι λένε αυτά τα νούμερα να σου πω.

Ένα. Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχεις κόμματα για να σου κάνουν δουλειές. Τη δουλειά σου. Δεν θα βάλεις τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ή, τον Παναθηναϊκό να κυβερνήσουν. Ούτε την κοσμοτέ και τη Nova για να κάνουν αντιπολίτευση.

Θες κόμματα. Με παράδοση. Με αρχές. Με δομές. Όχι κόμματα που χθες είναι στο 4% και σήμερα στο 34. Ούτε κόμματα που σήμερα παίζουν στο 5 και 10% και προ μηνών δεν υπήρχαν στο χάρτη.

Όταν, λοιπόν, σύμφωνα με τα γκάλοπ το ένα κόμμα είναι στο 36, το δεύτερο στο 16 και το τρίπο στο 6, αν με πιάνεις, σύντροφε, έχεις κόμματα καφενεία. Που όχι μόνον είναι άχρηστα, αλλά και τα πληρώνεις από επάνω. Τα χρυσοπληρώνεις.

Το δεύτερο που βγαίνει από την τελευταία-τελευταία δημοσκόπηση εκτός από το 3-4% που ασπάζεται τις ιδεολογικές αρχές του Σύριζα, κι αυτοί που το αποδέχονται κι όσοι δεν το ψήφισαν, το αντιμετωπίζουν όχι σα... Σύριζα! Να στο πω αλλοιώς, σύντροφε.

Καμμία σχέση έχει ο Σύριζα με τον... Σύριζα. Εννοώ με τον Σύριζα στα κιτάπια του. Στο καταστατικό του. Δεν ασχολείται μ' αυτά ο κόσμος, που είναι με την κυβέρνηση του Σύριζα από καθαρό συντηρητισμό. Μην πέσουμε στην περιπέτεια, φοβάται ο κόσμος. Αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς έχουμε, δεν είναι ακόμα καιρός να ζητάμε ρέστα από τους συριζαίους κι άσε να πουλάνε το παραμύθι ότι εκφράζουν τον λαό, ο οποίος λαός θέλει... αριστερό κόμμα, επαναστατικό και ανατρεπτικό κι άλλες τέτοιες παπαρδέλες.

Η αλήθεια είναι άλλη. Ο Σύριζα είναι στο λούκι. Δεν εκφράζει τον Σύριζα, αλλά τον λαό, που δεν είναι με τον Σύριζα, που χρησιμοποιεί τον Σύριζα και δεν θέλει να είναι... Σύριζα. Φοβερό, ε; Λαός και Σύριζα κατάργησαν τον Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Μειοψηφία οι συριζαίοι στον Σύριζα