ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΤΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ

 

Δεν έχεις μία στο παντελόνι και έρχεται ο άλλος και σου λέει «Δώσε μου». Πρόσεξε! Το ξέρει ο άλλος ότι δεν έχεις μία, κι όμως ζητάει, μάλιστα επιτακτικά, να του δώσεις. Πρόσεξε!!! Δεν θέλει να του δώσεις δανεικά εσύ που δεν έχεις, τα ζητάει... αγύριστα.

Γίνεται, ρε; Βεβαίως γίνεται όταν έχεις να κάνεις με βουλευτές του σύριζα. Οι οποίοι έχουν δίκαιο. Ναι, έχουν δίκαιο που ζητάνε λεφτά από τον Τσίπρα, που δεν έχει μία. Το άδικο το έχει ο Τσίπρας. Έτσι είναι.

Δύο ενδεκάδες βουλευτών του σύριζα υπέγραψαν μια επιστολή και την έστειλαν στον μάγο. Ένας είναι στην Ελλάδα ο αληθινός μάγος. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Αυτός που κάνει μάγια και παράγει λεφτά. Μαγικά λεφτά όμως, όχι αληθινά. Μαγικά, ψεύτικα, με το στόμα.

Οι 22 βουλευτές, λοιπόν, του σύριζα λένε στον πρόεδρο του κόμματός τους και πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται τη νέα συμφωνία, δηλαδή το νέο μνημόνιο με τους δανειστές, απλά και ξεκάθαρα πράγματα:

-Δεν θέλουμε μνημόνια, θέλουμε αυξήσεις στον λαό. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις.

Πρόσεξε!!!!! Οι 22 βουλευτές δεν ζητάνε τίποτα περισσότερο απ' αυτά που υποσχότανε ο Τσίπρας προεκλογικά. Και ρωτάω εσένα, σύντροφε αναγνώστη. Ποιος, ποιοι κάνουν πλάκα στην Ελλάδα.

1. Ο Τσίπρας που δεν εφαρμόζει, διότι δεν μπορεί, αυτά με τα οποία είχε... δεσμευθεί προεκλογικά.
2. Οι 22, που πιθανόν να είναι περισσότεροι αύριο από τον σύριζα, που ζητάνε λεφτά από τον Τσίπρα, δηλαδή από ένα κράτος που δεν έχει μία.
3. Ο κόσμος που ψήφισε σύριζα.

Εγώ θα σου πω ποιος ποιοι κάνουν πλάκα. Εγώ έβαλα το κουίζ, εγώ θα δώσω τη σωστή απάντηση.

1. Ο κόσμος που ψήφισε σύριζα δεν κάνει πλάκα. Ούτε είναι παραμύθης ο κόσμος, ούτε παριστάνει τον τρελλό να ζητάει... αυξήσεις και μειώσεις των φόρων όταν το κράτος δεν έχει μία. Ούτε ποτέ ο κόσμος πίστεψε πως με σύριζα κάτι καλύτερο θα γίνει, απλά ότι δεν θα συνεχιζόταν τουλάχιστον το χειρώτερο χάλι με τους προηγούμενους.
2. Την πλάκα, τη χοντρή πλάκα την κάνουν ο Τσίπρας και οι βουλευτές του, κι αυτοί που ζητάνε αυξήσεις και οι άλλοι που κάνουν το κορόιδο. Αυτή είναι η κουβέντα μου. Κάνουν πλάκα. Τι άλλο να πεις όταν απαιτούν λεφτά από τον ζητιάνο.

Διαβάστε ακόμα:

Μια υπόθεση στη Βουλή για ...χέσιμο!