ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΚΗΣ ΣΤΗ Χ.Α. ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ουδέποτε στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας έγιναν εκλογές τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ακόμη και στις πιο ανώμαλες πολιτικά περιόδους, οι πολιτικοί ή η θεία τύχη περιφρουρούσαν ως κόρην οφθαλμού τα μπάνια του λαού.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν ξέρω αν η τύχη είναι με το μέρος των παραθεριστών. Ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το κατακαλόκαιρο και έχει λάβει όλα τα μέτρα για να γίνουν όλα όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ευπρέπεια της Δημοκρατίας.

Φοβούμενος επικοινωνιακό σώου των Χρυσαυγιτών στη διάρκεια της τριημέρου ...πρωθυπουργίας Μιχαλολιάκου, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο Προκόπης Παυλόπουλος φρόντισε να φτάσει από τώρα στ’αυτιά του αρχηγού της Χ.Α. ότι δεν είναι υποχρεωμένος να τον καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο και ότι μπορεί να του αποστείλει την εντολή.

Η διαδικασία των διερευνητικών ενεργοποιείται σε περίπτωση που ο Τσίπρας επιλέξει να παραιτηθεί για να εκβιάσει εκλογές. Είναι, ο μόνος τρόπος για την προσφυγή στις κάλπες, αφού το Σύνταγμα ορίζει ότι η Βουλή που εξελέγη μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος. Όσοι θεωρούν τις εκλογές λύση στο αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προκήρυξη τους δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη ρητή συναίνεση, των εταίρων -ακόμη και τη χρηματοδότηση της χώρας από αυτούς.

Είναι γνωστό ότι η παράταση που μας δόθηκε για να αξιολογηθεί και να κλείσει το δεύτερο Μνημόνιο λήγει στο τέλος Ιουνίου. Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η χώρα πρέπει να αποπληρώνει τα χρέη της, κάτι που θα ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, αλλά και την πιθανότητα για ένα ατύχημα.

Διαβάστε ακόμα:

Κουτσαβάκι γειτονιάς ο Τσίπρας στην Ευρώπη