ΝΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!

 

Πρόκειται για τον Βαρουφάκη της Φινλανδίας. Εναν καθηγητή σταρ του οποίου η κατάρτιση έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, όπως και το επικοινωνιακό χάρισμά του. Μιλάω για τον υπουργό οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ που έκανε όλο το θόρυβο το Σάββατο στο Γιούρογκρουπ.

Γκρέξιτ και μόνο Γκρέξιτ έλεγε, τη στιγμή που ακόμα και ο ανάπηρος ήταν πιο διαλλακτικός. Πώς σου φαίνεται ο Βαρουφάκης, όταν δεν είναι ο δικός σου Βαρουφάκης; Χάλια, έτσι δεν είναι; Αντίθετα στην πατρίδα του κέρδισε πόντους δυο μήνες μετά τις χαμένες εκλογές. Να θυμίσω ότι ο 47χρονος Στουμπ ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός για ένα χρόνο μέχρι τον Απρίλιο όταν το κόμμα στο οποίο είναι επικεφαλής βγήκε δεύτερο σε ψήφους και τρίτο σε έδρες στη Βουλή.

Το παλληκάρι μιλάει 5 γλώσσες, παίζει χόκεϊ στον πάγο, γκολφ, κάνει τρίαθλο και μαραθώνιο. Πέρυσι στα 46 του τερμάτισε στον μαραθώνιο του Βερολίνου σε περίπου 3 ώρες. Εχει παντρευτεί τη νομική σύμβουλο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου των σκανδιναβικών χωρών και έχει ατελείωτες εργατοώρες σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά δεν λειτουργεί ως υπερδύναμη. Θέλει την Τουρκία στην ΕΕ και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Δυο καλοί λόγοι για να μην τον γουστάρουν οι Ελληνες και οι Ρώσοι αντίστοιχα.

Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για έναν φιλόδοξο πολιτικό, όπως εμφανώς είναι ο Στουμπ. Διαβάζει τους καιρούς και αποφασίζει αναλόγως. Είναι της μόδας ο κακός μπάτσος, ειδικά όταν πρέπει να συλλάβει τη «σεσημασμένη» για τους Βορειοευρωπαίους Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη είδηση που έδωσε η Μέρκελ στον Τσακαλώτο