ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΙ ΕΝΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά, το μνημόνιο εκτός όλων των άλλων κάνει κακό και στην υγεία. Το είπε ο Μειμαράκης, για τον Τσίπρα, αναλύοντας τη συμπεριφορά μετά την ψήφιση του μνημονίου.

Μεϊμαράκης: «Φαίνεται ότι από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έχει πάθει μετάλλαξη, ούτε θυμάται, ούτε καταλαβαίνει, ούτε τίποτα. Είναι Νεομνημονιακός και βρίσκει δικαιολογίες που δεν στέκουν».

Τουλάχιστον δέκα φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον αντίπαλο του ότι τώρα έχει περάσει στο στρατόπεδο των μνημονιακών, κάτι που του έχει προκαλέσει ισχυρές παρενέργειες. Ίσως ήθελε να του επισημάνει πόσο εύκολη είναι πλέον μία κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.

Μεϊμαράκης: «Από τις 14 Αυγούστου και μετά είναι ένας άλλος Τσίπρας. Εγώ δεν τον αναγνωρίζω. Εντάξει, επειδή γίνατε Νεομνημονιακός, δεν πειράζει, δεν είναι και τίποτα. Θα το συνηθίσετε».

Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώνει ότι η κατάσταση του αντιπάλου του είναι σοβαρή.

Μεϊμαράκης: «Από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έπαθε αλλοίωση χαρακτήρος; Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;»

Στα συνεχή καρφιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ένα -επιτυχημένο, ομολογουμένως- ανέκδοτο: «Κύριε Μεϊμαράκη, μου θυμίζετε τον μεθυσμένο που έχει πιεί τρία μπουκάλια ουίσκι, πίνει και ένα σφηνάκι από πάνω. Ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει αυτό το σφηνάκι με κατέστρεψε».

Μεϊμαράκης: «Εμένα κανείς δεν με ρώτησε για ονόματα υπουργών [για την υπηρεσιακή κυβέρνηση]. Άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει κι άλλα ονόματα. Μπράβο του, φαίνεται ότι έχει προνομιακή μεταχείριση στα ονόματα υπουργών».

Μεϊμαράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα μήνυμα στους πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ ότι 'καλά περνάμε εδώ, καλοκαιράκι είναι, θα τα βρούμε μια χαρά' -και η εισροή αυξήθηκε κατακόρυφα».

Διαβάστε ακόμα:

Το κλειδί της νίκης του Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ