ΟΤΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κάποιοι έχουν υπερεκτιμήσει τα ντιμπέιτ ως αποθέωση του δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Παραβλέπουν ότι και η τελευταία λεπτομέρεια της αναμέτρησης, έχει διευθετηθεί όχι από δημοσιογράφους και σκηνοθέτες, όπως θα έπρεπε αφού αυτή είναι η δουλειά τους, αλλά από τα επιτελεία των μονομάχων.

Στο προηγούμενο ντιμπέιτ ο σκηνοθέτης είχε πάρει εντολή να δείχνει μόνο αυτόν στον οποίο είχε δοθεί ο λόγος. Ούτε ένα πλάνο από τους υπόλοιπους. Ούτε καν από εκείνον στον οποίον αναφερόταν κάθε φορά ο ομιλητής. Ένα βαρετό μονοπλάνο. Σαν κι αυτά του καναλιού της Βουλής που δείχνει επίσης μόνο τον ομιλητή και σχεδόν ποτέ την άδεια αίθουσα του κοινοβουλίου.

Στο δεύτερο ντιμπέιτ πάντως η κάμερα έπαιζε και με τον μη ομιλούντα πολιτικό αρχηγό, καταγράφοντας τις αντιδράσεις του την ώρα που δεχόταν το σφυροκόπημα από τον
αντίπαλο του. Αυτό είναι το σωστό. Ωστόσο η γκάφα έγινε και πάλι. Την επισήμανε ο Μειμαράκης απευθυνόμενος στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ.

«Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη να μας έχει κάπως ισοϋψείς με τον κ. Τσίπρα. Το παρακολουθώ πολλή ώρα και βλέπω τον κ. Τσίπρα σαν να ψήλωσε πολύ ξαφνικά».

Ο σκηνοθέτης προφανώς είχε την εντολή να τους δείχνει ισουψείς, με ποια λογική δεν καταλαβαίνω, αλλά αφού το δέχθηκε αυτό ο Μειμαράκης δεν γεννάται ζήτημα. Κάποιος
τεχνικός, όμως, ήθελε τον Τσίπρα λίγο ψηλότερο και του ...έδωσε πόντους, δείχνοντας τον ψηλότερο από τον αντίπαλο του που του ρίχνει τουλάχιστον μισό κεφάλι. Ο Μειμαράκης προσφέρθηκε να χάσει ύψος χαμηλώνοντας την ώρα του ντιμπέιτ, γρήγορα, όμως οι τεχνικοί αποκατέστησαν την αδικία.

Αλλά αυτά θα συμβαίνουν όταν σκηνοθετούν οι αυλικοί των αρχηγών και όχι οι καθ ύλην αρμόδιοι...

Διαβάστε ακόμα:

Το κλειδί της νίκης του Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ