ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 85%

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το μνημόνιο είναι τελικά ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Πήρε πάνω από 85%, όσο και το άθροισμα των ψήφων των κομμάτων που το στηρίζουν. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην κυβέρνηση, θα είναι τα κόμματα μιας ευρύτατης συμπολίτευσης με σημείο αναφοράς τη στήριξη της δανειστικής σύμβασης με τους εταίρους.

Απέναντι τους τα δύο κόμματα των άκρων, από ιδεολογική βέβαια άποψη, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, που θα διεκδικήσουν το καθένα για λογαριασμό του το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δίνει πόντους και κατά κανόνα οδηγεί στην εξουσία. Νικητής των εκλογών και ο Αλέξης Τσίπρας με την έννοια της επικράτησης του στη μονομαχία με τον Ευάγγελο Μειμαράκη και στον αγώνα εξαφάνισης του Λαφαζάνη, ηττημένος, όμως, ως προς το στόχο του που ήταν η αυτοδυναμία και ως προς το γεγονός ότι το σύνολο των βουλευτών του είναι μικρότερο σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ηττημένος και ο Μειμαράκης, που πίστεψε προς στιγμήν στα θαύματα, αλλά διαψεύστηκε οικτρά όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Σταύρος Θεοδωράκης που είχε προβλέψει ποσοστό 10% για το κόμμα του, αλλά έπιασε γύρω στο μισό, η Φώφη Γεννηματά που είχε ονειρευθεί το ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά την έχασε από τη Χρυσή Αυγή, και ο Λαφαζάνης που είχε στόχο το 10%, αλλά τέθηκε εκτός Βουλής.

Θα’λεγε κανείς ότι οι εκλογές έγιναν για να μπεί στη Βουλή ο Λεβέντης και να φύγουν από αυτήν η Ζωή και η Ραχήλ...

Διαβάστε ακόμα:

Το πραγματικό σκάνδαλο Φλαμπουράρη!