ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κλίμα δομικών ανακατατάξεων επικρατεί στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας φέρεται να έχει πειστεί από τους δανειστές να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την πλειοψηφία που εμφανίζεται αδύναμη να ανταπεξέλθει στην πολιτική φθορά, που είναι βέβαιο ότι θα υποστεί από την ψήφιση των σκληρών μέτρων που προωθούνται.

Είναι άγνωστο αν το σχέδιο προβλέπει και είσοδο στελεχών από τα δύο κόμματα στην κυβέρνηση. Βέβαιο, όμως, είναι ότι θα υπάρξουν δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση με την αντικατάσταση υπουργών και την είσοδο νέων – ενδεχομένως και εξωκοινοβουλευτικών.

Οι αλλαγές τοποθετούνται σε χρόνο μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων –πιθανότατα τον Ιανουάριο. Το θέμα συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που επισκέφθηκαν αυτές τις μέρες την Αθήνα.

Οι δανειστές θεωρούν αναγκαία την παρουσία Τσίπρα στην κυβέρνηση για τουλάχιστον μία τριετία και είναι αποφασισμένοι να τον στηρίξουν με όλα τα μέσα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες, που πάντως ορισμένοι στα ανώτατα κλιμάκια της Ευρωπαικής Ένωσης θεωρούν αξεπέραστες.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΑΠ και Γιάνης έκαναν επάγγελμα την αποτυχία τους