ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ Η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

 

Ποιος μπορεί να φανταστεί τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να βάζει μπόμπες στο κέντρο της Αθήνας. Να σου πούνε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μακρυμάλλης και ροκάς οργισμένος ήταν αρχηγός στις καταλήψεις συμμαθητών του, να το δεχθείς. Κολλάει.

Όπως κολλάει να φανταστείς την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την άλλη, την κυρία Ρένα Δούρου, να είναι μπροστάρισσες σε διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δίκαια του λαού. Να παίζει, όμως, στην παρανομία ο αντιστασιακός στην χούντα Κώστας Σημίτης είναι από τα άγραφα.

Να, όμως, που οι καταλήψεις, οι πορείες, οι αυτοσχέδιες μπόμπες, η κάθε παράνομη και νόμιμη πολιτική δράση δεν φέρνει αποτελέσματα. Για τον κοσμάκη, λέω. Για τους αντιστασιακούς, αντίθετα είναι ο δρόμος, ο πιο σίγουρος δρόμος για να τους στείλει στην εξουσία.

Λέει τα δικά του ο Σημίτης στο βιβλίο του. Ε, θα πούμε κι εμείς τα δικά μας. Γιατί, σύντροφε Σημίτη, έβαζες μπόμπες και μοίραζες κρυφά προκηρύξεις την περίοδο της δικτατορίας; Γιατί οργανώθηκες στο αντιευρωπαϊκό και αντινατοϊκό ΠΑΣΟΚ; Εγώ θα πω το γιατί. Το μαύρο και βαρύ «γιατί».

Για να μπει στην Ελλάδα όχι κάποια τρακατρούκα, μια κροτίδα που κάνει θόρυβο μέχρι 2-3 τετράγωνα και δείχνει αντίσταση, αλλά μια πυρηνική μπόμπα μεγατόννων που θα διαλύσει την Ελλάδα. Την γαμήσατε την Ελλάδα, σύντροφε Σημίτη. Την καταχρεοκοπήσατε. Αυτό κάνατε. Τουλάχιστον, ας το κάνατε σύμφωνα με τις πολιτικές σας ιδέες. Όχι να πλασάρεστε σα σοσιαλιστές και να πολιτεύεστε όπως γουστάρουν τα αφεντικά σας στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σημίτης ξεβρακώνει το ΠΑΣΟΚ του θριάμβου