Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται και οι Έλληνες, απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, τείνουν να αναγορεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε λυτρωτή. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι επιδόσεις του στις νέες δημοσκοπήσεις. Πρωτοφανή πράγματα. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές που έδωσαν ευρύτατη νίκη στον Τσίπρα έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

Οι πολίτες

-Θεωρούν τον Κυριάκο καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ενώ μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν καταλληλότερο τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σαμαράς προπορευόταν κατά επτά μονάδες του Τσίπρα τις παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου, παρόλα αυτά έχασε πανηγυρικά τις εκλογές.

-Δίνουν προβάδισμα στον Κυριάκο και στη μέτρηση δημοφιλίας, με δεύτερο τον Λεβέντη και τρίτο τον Τσίπρα. Η μέτρηση αντανακλά το πλάνο από την πρώτη συνάντηση των δύο μονομάχων στο μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός έδειχνε μαζεμένος και απολογητικός σε αντίθεση με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φαινόταν πιο σίγουρος και αποφασιστικός. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, λένε οι Κινέζοι.

-Βγάζουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, τέσσερις –επαναλαμβάνω- μήνες μετά τις εκλογές στις οποίες έχασε με διαφορά 7,7 μονάδων. Το εκπληκτικότερο όμως όλων είναι η μέτρηση για την παράσταση, όπου η ΝΔ υπερτερεί επίσης. Δηλαδή αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα κέρδιζε η ΝΔ.

Φοβερά πράγματα, πρωτόγνωρα. Δεν ξέρω αν ο Κυριάκος απολαμβάνει τον θρίαμβο του ή τον έχει πιάσει πανικός από το εύρος των προσδοκιών που προκάλεσε με την εκλογή του. Θα περάσει καιρός για να σιγουρευτούμε για τις αιτίες της ραγδαίας αυτής μεταστροφής.

Φταίει ο τρόμος από τα προωθούμενα σκληρά μέτρα -φανταστείτε τι θα γίνει όταν ψηφιστούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών- και η ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα; Ή ο αέρας των μεταρρυθμίσεων που έφερε ο Κυριάκος. Η μήπως και τα δύο;

Διαβάστε ακόμα:

ΓΑΠ και Μπένυ ετοιμάζονται για τη μεγάλη ρεβάνς