ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα μόνα κόμματα που δεν έχουν απώλειες στην εκλογική τους δύναμη, αντίθετα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, είναι το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Όλα τα άλλα κόμματα, αντιπολιτευόμενα και μη με κορυφαίο τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στα ποσοστά τους, σύμφωνα με το μέσο ορο των οκτώ δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί το 2016.

Το κυβερνών κόμμα, έχει χάσει πάνω από 15 μονάδες και η ΝΔ που πάντως κρατά υψηλό επίπεδο συσπείρωσης των οπαδών της, τέσσερις, η Χρυσή Αυγή 1,4 μονάδες, το ΚΚΕ και οι Κεντρώοι κινούνται στα ίδια επίπεδα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχασε γύρω στις δύο μονάδες, ενώ τα δύο άλλα κόμματα της Βουλής, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αδυνατούν να συγκεντρώσουν το μαγικό ποσοστό του 3%.

Και όσον αφορά το ΚΚΕ, η πολιτική και οικονομική συγκυρία το ευνοούν όσο κανένα άλλο κόμμα, είναι θα έλεγα, βούτυρο στο ψωμί του, όσον αφορά, όμως τον Βασίλη Λεβέντη, πολιτικοοικονομικοί παράγοντες αναρωτιούνται μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Τα ποσοστά του, στις μετρήσεις των δύο τελευταίων μηνών
κυμαίνονται από 3,75 έως 4,75%, από 3,45 τον Σεπτέμβριο και αρκετοί πιστεύουν ότι ο Λεβέντης ήρθε για να μείνει ..Και για να μείνει ο Λεβέντης κάποιοι θα εξοβελιστούν. Προβλέπω πόλεμο χαρακωμάτων.

Κάποιοι θα επιχειρήσουν και πάλι να τον εμφανίσουν σαν γραφικό, άλλοι θα τον πολεμήσουν με πολιτικά μέσα. Ήδη ορισμένοι σχολιαστές, αυτοί που μετά τις εκλογές τον παρουσίαζαν σα ρυθμιστή άρχισαν να τον αμφισβητούν. Σε λίγο θα τον καλούν μόνο για να του στήσουν παγίδες, ενώ αργότερα θα τον ξεχάσουν.

Ένας Λεβέντης ελεύθερος σκοπευτής κάνει ζημιά, ακόμη κι αν δεν πετυχαίνει πάντα το στόχο.

Διαβάστε ακόμα:

Η προσωπική τραγωδία του αριστερού σήμερα