ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

 

Η ΝΔ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Ο Σύριζα, ως κόμμα αριστερό, με στελέχη προερχόμενα από τοπία κομουνιστικά, είναι ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων. Ο πυρήνας του
δεξιού κόμματος έχει άμεση σχέση με την ελεύθερη οικονομία, με το λιγώτερο κράτος. Από την άλλη ο Σύριζα ο αντιμνημονιακός, ο πατριωτικός, ο λαϊκός ήταν πολιτικά ξεκάθαρος και αντίθετος με την τρόικα που ζητούσε να πουληθούν ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Βουλιαγμένη, ΔΕΗ, ό,τι πουλιέται, ό,τι προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλοδαπών και Ελλήνων.

Ακόμα κι όταν έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν αντίθετος στην προοπτική συμφωνίας της κυβέρνησης Σαμαρά με τους Κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά. Τελικά, ο Σύριζα που συνεχίζει να είναι αριστερός, αντιμνημονιακός, αντιμονοπωλιακός, αντιαποικιοκρατικός, πούλησε τον ΟΛΠ στην κινέζικη Cosco.

Στη σχετική εκδήλωση της παραχώρησης του πρώτου λιμανιού της χώρας στους κιτρινιάρηδες απουσίασαν οι κόκκινοι, οι ροζέ, οι πορτοκαλί με μωβ πουά υπουργοί του σύριζα Σταθάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Κατρούγκαλος, Φίλης και Κουρουμπλής. Όπως απουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Δρίτσας.

Όλοι αυτοί υπέγραψαν τη συμφωνία με τους Κινέζους, όμως παραμένουν ενάντιοι της ιδιωτικοποίησης. Επειδή είναι συνεπείς αριστεροί, επειδή παραμένουν αντιμνημονιακοί,
επειδή δεν προδίδουν τις ιδέες τους, δεν ξεφεύγουν από τις θέσεις τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το ΔΝΤ προηγείται με 2-0...