ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελειωμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της εταιρίας PULS, καθώς στο ερώτημα εκλογές ή παραμονή της στην εξουσία, το 47% απαντά εκλογές έναντι 32% που δεν τις θέλει, ενώ στο ερώτημα για την παράσταση νίκης το 50% φέρεται να βλέπει νίκη της ΝΔ έναντι 32% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην πρόθεση ψήφου παρότι υπολείπεται της ΝΔ κατά έξι μονάδες, διατηρεί δυνάμεις γύρω στο 25% από 35% που πήρε το Σεπτέμβριο έναντι 31% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν την κυβέρνηση Τσίπρα ως τη δεύτερη χειρότερη της περιόδου των μνημονίων. Το χρυσό βατόμουρο πήρε η κυβέρνηση του ΓΑΠ με 83% αρνητικές γνώμες και μόνο 8% θετικές, και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με 73% αρνητικές και 18% θετικές γνώμες.

Καλύτερη αναδείχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά με 35% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές και δεύτερη η κυβέρνηση Παπαδήμου με ποσοστά 26% και 65%. Μεγάλο το πατατράκ του Τσίπρα και στο ερώτημα για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό. Οι πολίτες σε ποσοστό 72% κρίνουν λανθασμένη ή μάλλον λανθασμένη την πολιτική του στον τομέα αυτό που εθεωρείτο προνομιακός για μία αριστερή κυβέρνηση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο η διαφορά του από τον Κ. Μητσοτάκη στο ερώτημα για την καταλληλότητα του ως πρωθυπουργού. Ο Τσίπρας συγκέντρωσε ποσοστό 23% έναντι 30% του προέδρου της ΝΔ και 42% του κανένα.

Διαβάστε ακόμα:

Ερχονται τα νέα γκάλοπ που θα μας σώσουν