ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Ο Ολάντ «αποκαλύπτει» μαζί με το Wikileaks τι έπαιξε παρασκηνιακά το κρίσιμο διάστημα που ο Τσίπρας ήταν το «κακό παιδί» της Ευρώπης. Γιατί τώρα; Τυχαίο; Στο δικό μου χωριό το λέμε: «αφού βρήκαμε νέο παπά ας θάψουμε τον προηγούμενο!».

Το ερώτημα είναι: Τι ακριβώς ήθελαν να πετύχουν να συμβεί στην ΕΕ, όσοι προώθησαν τον Προεδρο του σχολικού 15μελούς στην εξουσία στην Ελλάδα;

Οποιος παρακολουθεί τα ΜΜΕ γνωρίζει πολύ καλά τι ζημιές συνέβησαν στην ΕΕ από τον Γενάρη του 2015... και με τι αφορμές.... και πως η επιλογή Τσίπρα έπαιξε τον ρόλο της στο όλο σκηνικό. Ασήμαντο πιόνι ο Αλεξ στην σκακιέρα, αλλά και ένα πιόνι μπορεί να κλονίσει μια... βασίλισσα Μέρκελ! Και να την καταστήσει ευάλωτη μπροστά σ' ένα Brexit και σ' ένα Τούρκο χαλίφη, που παίζει το δικό του παιχνίδι μαζί με τον Ρώσο τσάρο... την ώρα που η Συρία φλέγεται.

Η εμφάνιση του Τrump ως αντίπαλου δέους της Χίλαρυ συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Η προηγούμενη φορά που υπήρχε αντίστοιχος καραγκιόζης-ανδρείκελο υποψήφιος και μάλιστα έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν επί κομπάρσου Reagan...

Συμπέρασμα: τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα.

Και στην Ελλάδα είμαστε πολύ απασχολημένοι να λιβανίζουμε τον Κούλη ή να οικτίρουμε τον καημένο τον Αλέξη ή ακόμη χειρότερα να είμαστε πολύ σίγουροι για το ποιος είναι αληθινός «αριστερός» και ποιος όχι... τόσο που... δεν χρειάζεται να μελετήσουμε ξανά την συμφωνία της Γιάλτας, το πως φτάσαμε στον εμφύλιο, στην Χούντα, στην διχοτόμηση της Κύπρου και στην μεταπολίτευση.

Και βέβαια αν αγνοούμε την δική μας ιστορία, σιγά μην κατανοούμε την ιστορία των άλλων... και τα πλοκάμια της στα οποία είμαστε μπλεγμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη απάτη στο συνέδριο του Σύριζα