Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΣΑΣΠΕΝΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το παραμύθι άρχισε με τον λεγόμενο μποναμά, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, την ίδια μέρα που τους έκοβε το ΕΚΑΣ. Πολλοί μυρίστηκαν εκλογές, αλλά ο Τσίπρας έσπευσε να τους διαψεύσει.

Ακολούθησαν κι άλλες παροχές, αλλά και πάλι ο πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός. Εκλογές το 2019, είπε. Οι ...εκπλήξεις, όμως συνεχίστηκαν. Κι είχαν χαρακτήρα περιοδειών στην επαρχία, ευνοικών (για πολύ κόσμο) τροπολογιών, περιοδειών στην επαρχία με εγκαίνια έργων και όξυνσης του πολιτικού κλίματος με επιθέσεις στους δανειστές και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όλα αυτά μαζί συνέθεταν άλλοτε το σκηνικό μιας ολόκληρης προεκλογικής περιόδου, σήμερα δεν τρέχει τίποτε. Σήμερα, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, όποιοι μιλάνε για εκλογές, λένε ανοησίες.

Δύο είναι οι πιθανότερες εξηγήσεις για το φαινόμενο αυτό. Ή ο Τσίπρας αρέσκεται στην ανακατωσούρα, σύμφωνα με τη ρήση του Μάο τσε Τουνγκ «μεγάλη αναταραχή», υπέροχη
κατάσταση, ή έχει ξεχάσει πως σε μία επανάσταση, όπως σε ένα μυθιστόρημα, το πιο δύσκολο είναι να βρεις ποιο θα είναι το τέλος. Σ’ αυτό το σημείο μοιάζει να βρίσκεται.

Στα πολιτικά πράγματα, ωστόσο, ορισμένες φορές το τέλος δεν το γράφουν οι ηγέτες, το γράφουν οι πολίτες. Οι κυβερνήτες απλώς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πιο επικίνδυνο δημιούργημα είναι ο άνθρωπος που δεν έχει να χάσει τίποτε... Και εδώ είμαστε τώρα...

Διαβάστε ακόμα:

Πού βρήκε ο Τσίπρας τα λεφτά που μοιράζει;