ΣΙΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

 

Θρίλερ το έργο, έτσι παρουσιάζεται και είναι σκηνοθετημένο άριστα. Γι’ αυτό μασάνε ακόμα και οι ψαγμένοι, άσε τους κάποιους άλλους που είναι στο κόλπο. Τους βολεύει, άλλωστε, κομματικά να σουλατσάρουν επικοινωνιακά με κατηγορίες στην κυβέρνηση.

«Αγωνία, λοιπόν, «αβεβαιότητα» για το τι θα προκύψει τελικά, όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού, μάρκας ζιλέτ σούπερ ντούπερ να ‘ουμε, για τους ροδομάγουλους. Μετράει τις αντοχές της η κυβέρνηση εν όψει του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Πέη μπλού με πουά στο λευκό. Παραμύθι φούρναρης οι σχεδιασμοί του Μαξίμου και η αναζήτηση συμβιβασμού να πέσουμε στα μαλακά. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν αποφασίζει η μία πλευρά, η ελληνική. Το παιχνίδι είναι στημένο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για ό,τι θα ακολουθήσει. Αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει.

Το θερμόμετρο της ανησυχίας το κουλαντρίζουν στους βαθμούς που θέλουν. Αυτό λέει ο Ντάϊσελμπλουμ, εκείνο η Λαγκάρντ, από κοντά και ο Σόιμπλε.
Δίνει «κόφτη» ο Τσίπρας στο αφορολόγητο, στα επιδόματα, στις φοροαπαλλαγές. Άντε να τελειώνουμε με την αξιολόγηση.

Λάδι στην φωτιά και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χουλιαράκης, σιγά μην καούν τα μπατζάκια μας. «Αν η αξιολόγηση πάει για Ιούνιο, τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το 4ο μνημόνιο». Πήρες χαμπάρι;

Προαποφασισμένα όλα. Στον πόντο. Η δουλειά είναι να περάσει το έργο με όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματισμένη την κυβέρνηση, αυτό που λέγεται ελληνική κυβέρνηση. Μην τρελαθείς που ο Τσίπρας –‘’Δεν θα πάρουμε κι άλλα μέτρα’’- θα πάρει κι άλλα μέτρα και από πάνω θα εμφανιστεί... νικητής και απ’ αυτή τη μάχη με τους δανειστές.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ BABY-SITTER!