ΦΥΛΑΚΗ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ... ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ξανακτύπησε ο γραφικός Κοντονής. Όχι, κορόϊδο είναι να κάτσει φρόνιμα στο νέο πόστο του, πλέον υπουργός δικαιοσύνης. Το ‘χει μάθει το έργο. Βγαίνει στον αέρα, πετάει μια παπαρδέλα και εξασφαλίζει λεζάντα. Αυτό, δηλαδή, που δεν το πετυχαίνει ως κυβερνητικός λειτουργός αν δουλεύει, αν παράγει πολιτικό έργο.

Ως υφυπουργός αθλητισμού ο Κοντονής κάθε ημέρα όλο και κάτι έβρισκε για να τα βάλει με κάποιους. Έτσι, ήταν συνεχώς πρώτο τραπέζι πίστα. Έκανε παιχνίδι με τα λόγια. Απειλές, κατηγορίες, προειδοποιήσεις, ο,τι προσφέρεται για δημοσιότητα.

Τώρα, ο υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής Σταύρος αφού έβαλε μια τάξη στο ποδόσφαιρο, θα καθαρίσει τη μπουγάδα και στο νέο χώρο της κυβερνητικής του δράσης. Πρώτος στόχος να θεσμοθετήσει εξαιρέσεις στον προηγούμενο νόμο του υπουργού δικαιοσύνης του Σύριζα, του Παρασκεύοπουλου.

Φοβερά πράγματα οι άνθρωποι. Για να αποσυμφορήσει, λέει, τις φυλακές ο Παρασκεύοπουλος με νόμο αποφυλάκισε εγκληματίες αδίστακτους με βαρειές ποινές. Ο Κοντονής με δικό του νόμο θα βάλει χέρι στις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης αστέρων του υποκόσμου.

Για να γίνει αυτό, όμως, θα χρειαστεί πάλι να συλληφθούν οι ελεύθεροι εγκληματίες σε νέες παράνομες πράξεις. Άντε και τους έπιασες π.χ. τη στιγμή που ληστεύουν μια τράπεζα, το ερώτημα είναι αν υπάρχει χώρος στις φυλακές. Υποτίθεται, ότι γι’ αυτό αποφυλακιζόταν «χαριστικά» τα καθάρματα. Μήπως θα αποφυλακίζεται πρόωρα ένα μούτρο, για να βάλουν στη θέση του ένα άλλο, κι αν τον πιάσουν.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΡΑ Ο ΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ