Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΓΗΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

 

Μητσοτάκης και Παπανδρέου είχαν 110 μέρες διαφορά στην ηλικία, νεώτερος ο παραμύθης Ανδρέας. Μιλάμε για δύο πολιτικούς που είχαν μεγάλη κόντρα, και οι δύο προερχόντουσαν από την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

Πώς να φτουρήσει απέναντι στον λαοπλάνο Παπανδρέου ο Μητσοτάκης, ο οποίος ίσως να μην ήταν τόσο εραστής της αληθείας, όσο ανίκανος να λέει αδίστακτα ψέματα, όπως ο αντίπαλος του. Γιατί να μη συμβαίνει αυτό.

Παραμονή εκλογών του 1993, όπου χάνει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και επανέρχεται ο εγχειρισμένος Παπανδρέου. Ο ρεπόρτερ του mega Μιχάλης Κανιμάς ρωτάει τον πρωθυπουργό:

- Κύριε Μητσοτάκη, αν χάσετε της εκλογές θα παρατηθείτε από πρόεδρος της ΝΔ;

Ένας άλλος θα έλεγε τα γνωστά σάπια. Είμαι βέβαιος για τη νίκη. Πρώτα να δούμε τι θα αποφασίσει ο λαός. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτό. Κάτι τέτοια. Ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε, δεν έκρυψε τη... βεβαιότητα του για το αρνητικό γι αυτόν αποτέλεσμα της κάλπης.

«Αν ηττηθεί η ΝΔ, ναι, θα παρατηθώ...» ήταν η απάντηση στον Κανιμά και στην κάμερα του καναλιού.

Για την Ιστορία. Ο Μητσοτάκης το 1994 είχε προβλέψει: «Σύντομα η Ελλάδα θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Ατύχησε στην πρόβλεψη του, έπεσε έξω 15 χρόνια. Ακόμα ο Μητσοτάκης είχε πει:

- Η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το 1990.

- Δεν μπορούμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, δανειζόμενοι. Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι ώστε να επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές.

- Οι αυξήσεις θα είναι...μηδενικές! (Το είπε ως πρωθυπουργός)

- Δεν υπάρχουν κεκτημένα δικαιώματα.

Ο άνθρωπος πολιτικός ήτανε, αλλά κάποιες φορές τα ''έλεγε'', γι αυτό ήταν αντιπαθής, αντιλαϊκός, αντιεμπορικός.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΡΟΜΟ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ