ΤΣΕΠΩΣΑ ΜΙΖΕΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ... ΝΟΜΙΖΕΙΣ!

 

Στο σινεμά έχουμε δει τη σκηνή, σε διάφορες παραλλαγές. Κάνει τσακωτή την γυναίκα του ο κερατωμένος και η κυρία τον καθησυχάζει ''Δεν είναι αυτό που νομίζεις... ''. Στα σοβαρά το λέει η άπιστη ή ο άτακτος σύζυγος στην απατημένη.

- Δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Δεν είναι αστείο. Η στιγμή μόνο πλάκα δεν σηκώνει. Ο άλλος είναι μέσα της, εκείνη θεόγυμνη στην αγκαλιά του εραστή της, κι όμως στον εμβρόντητο σύζυγο με πειστικότητα, και ίσως για να τον προλάβει μήπως αυτός κάνει καμιά τρέλα, του λέει:

- Δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Και από την πλευρά της η κυρία, που πιάστηκε στα πράσα να ξενοπηδιέται, το... εννοεί όταν επιμένει ''Δεν είναι αυτό που νομίζεις... ''. Δηλαδή; Γαμιέμαι, αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα, πάντα εσένα αγαπάω, κύριε σύζυγε...

Λέγαμε χθες για τις μίζες. Όταν βρώμισε το έργο, ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο μυστικοσύμβουλος του Κώστα Σημίτη που ήταν το βαποράκι του μαύρου χρήματος από την Siemens στο κόμμα, πούλαγε αθωότητα.

- Πίστευα στο ΠΑΣΟΚ! Ενήργησα απολύτως ανιδιοτελώς. Ακολούθησα πρακτική καθιερωμένη από το παρελθόν, τουλάχιστον από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τακτική η οποία και εξακολουθεί. Τα πήρα τα λεφτά από τον Χριστοφοράκο της Siemens, τα μαύρα λεφτά, και χωρίς να βάλω ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου, τα έδωσα στον ταμία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά είχε πει ο Θόδωρος Τσουκάτος. Και τα είπε, με υπόμνημα του στον εισαγγελέα. Όχι σε κάποιο καφενείο. Ποιος είναι ο μεσάζων Τσουκάτος ανάμεσα στην γερμανική πολυεθνική και το ΠΑΣΟΚ; Πρώην στέλεχος του ΕΚΚΕ, ό,τι πιο ακραίο αριστερά και εξωκοινοβουλευτικό στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, και μετά έκανε μεταγραφή. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Σύμβουλος του Σημίτη επί πρωθυπουργίας του.

Τι είπε ο άνθρωπος; Ότι είναι καθαρός. Ότι όλο το μαύρο χρήμα το έδινε στο ΠΑΣΟΚ κι αυτός δεν έπαιρνε μια. Αυτό μ’ ενδιαφέρει εμένα! Αν ο Τσουκάτος έπαιρνε μίζα στη μίζα. Είπαμε. ''Δεν είναι αυτό που νομίζεις... ''.

Ο άλλος, ο Γιάννης Σμπώκος στην απολογία του, για τις μίζες από τα υποβρύχια, είπε: ''Μπήκα στην πολιτική από το πάθος μου για την αλλαγή που πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου''

Τελικά, ούτε αλλαγή έκαναν με το ΠΑΣΟΚ, παρ' ό,τι τους βοηθούσαν οι ξένες πολυεθνικές ενισχύοντας τα μαύρα ταμεία του κινήματος και τις τσέπες των μεγαλοστελεχών.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ