ΜΕ ΚΕΡΙΑ, ΛΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ... ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μικρή έκπληξη είχαν δοκιμάσει και πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τον Τσίπρα να αναλαμβάνει ως πρωθυπουργός τα καθήκοντα του με πολιτικό, όχι θρησκευτικό όρκο. Παρ' ό,τι γνώριζαν ότι είναι μη θρησκευόμενος, όμως οι επαφές που είχε αναπτύξει τελευταία με πολλούς εκπροσώπους της Εκκλησίας είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι τουλάχιστον θα τηρούσε τα προσχήματα. Όπως η επίσκεψη του στον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο κατά την περιοδεία του στη Μεγαλόνησο.

«Ήρθα να πάρω την ευχή σας... » είχε πει στον κύριο Ειρηναίο.
Εμφανέστατο το ''άνοιγμα'' του Τσίπρα στην θρησκόληπτη πελατεία των ψηφοφόρων και την ημέρα των Θεοφανίων, όταν απελευθέρωσε το «εν είδει περιστεράς» άγιο πνεύμα στο λιμάνι του Πειραιά. Στις δηλώσεις του, μάλιστα, έκανε λόγο για μία... σημαντική μέρα για την ορθοδοξία και λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό.
Λίγους μήνες νωρίτερα, σε αγιασμό στη Ν. Ιωνία ο Τσίπρας είχε πλησιάσει τόσο πολύ στο Σταυρό που κρατούσε ο ιερέας που κάποιοι είπαν ότι τον φίλησε. Έκαναν λάθος... Απλώς είχε σκύψει για να δείξει σεβασμό σε κάτι που δεν πιστεύει..

Με την ευκαιρία. Κάποτε ένας γνωστός του κάλεσε τον Τσίπρα να μπουν σε μία εκκλησία και να ανάψουν κερί. Ο πρωθυπουργός το αρνήθηκε. ''Είμαι μη θρησκευόμενος... '' είπε.''... Αλλά και να μην ήμουν, ποτέ δεν θα άναβα κερί. Δεν θέλω να λέω ψέματα. Δεν έχει νόημα, ιδιαίτερα όταν είναι να ανάψω κερί και μετά να κάνω κακές πράξεις''.

Μη θρησκευόμενος, λοιπόν, ο κυβερνήτης της Ελλάδος, αλλά πολύ φιλικός με τους θρησκευόμενους και τον κλήρο. Ορισμένες φορές δεν ξέρεις αν η στάση αυτή υπαγορεύεται από πολιτική σκοπιμότητα ή αντανακλά τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος, όταν έκανε εκεί επίσκεψη, μπερδεύτηκαν.

Όσο αφορά το θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Ο πολιτικός που δεν λέει ψέματα κρατάει στάσιμο το θέμα διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας σε πείσμα του προγραμματικών θέσεων του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠΙΣΤΩΝ