ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αξίζει να το αναφέρουμε. Να το θυμηθούμε. Ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου. Κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ευπρέπειας είχε αρνηθεί να παραδώσει, κατά τα ειωθότα, στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όταν πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν βρήκε κανέναν να τον περιμένει. Την επομένη της εκλογικής νίκης του Σύριζα, σα σήμερα 25 Ιανουαρίου, το 2015

Προηγήθηκε παράδοση των φακέλων από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά στον ομόλογο της νέας κυβέρνησης κι αυτό ήταν όλο. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν συνεργάτες του απελθόντος ήταν ότι ο Σαμαράς δεν ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να παραδώσει. Στην Μεγάλη Βρετανία δεν έχει καν Σύνταγμα. Κι όμως ουδείς διανοείται να ξεφύγει από τον κανόνα της πολιτικής λεβεντιάς.

Από τη Ν.Δ. με διαρροές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Συνέδεσαν την συμπεριφορά του απελθόντος πρωθυπουργού με το γεγονός ότι ο διάδοχός του δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο. Αστειότητες!

Η ''απόδραση'' του Σαμαρά από τον πολιτικό πολιτισμό ήταν το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς με πολλά φάουλ που σε βάρος του μέχρι πρότινος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρνούνταν να τον καλέσει για ενημέρωση στο μέγαρο Μαξίμου, άλλο αν ο αντίπαλος του, ο Τσίπρας δεν θα πήγαινε, και απέρριπτε προτασεις για ντιμπέιτ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΜΕ... ΤΣΙΠΡΑ!