ΜΙΑ ΞΕΠΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Η κίνηση είναι από αριστερά προς τα δεξιά. Μια ζωή. Ποτέ από δεξιά προς τα αριστερά. Ο νεολαίος ο οργανωμένος σε κόμμα αριστερό ή και πολιτικός κάποιας ηλικίας, βουλευτής της αριστεράς κάποια στιγμή θα μετακινηθεί προς το λεγόμενο κέντρο, την κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά.

Ατέλειωτη είναι η λίστα των πολιτικών με πολλά κομματικά ένσημα του ΚΚΕ και του πρώην ΚΚ Εσωτερικού που έκαναν μεγάλη καριέρα π.χ. στο ΠΑΣΟΚ. Και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στον Σύριζα. Ακόμα πιο δεξιά, δηλαδή. Τι είναι ο σύριζας; Καθεστωτικό κόμμα, καραμπινάτο μνημονιακό και πλέον δεν κρύβεται.

Για παράδειγμα, και το παραμύθι με τα δάνεια, κόκκινα, μωβ και ροζέ. Κάθισε η κυβέρνηση να ''λύσει'' το πρόβλημα ως ''συνομιλητής'' με τις τράπεζες. Και με την πίεση των ξένων. Τα δάνεια τα έδωσαν οι τράπεζες. Τα δάνεια τα πήραν οι δανειστές. Αυτές είναι οι δυο πλευρές. Η κυβέρνηση γιατί μπερδεύεται; Και γιατί στη ''συνεργασία'' κυβέρνησης- τραπεζών δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών. Υπάρχει και η πλευρά του δανειολήπτη, όχι μόνο του τραπεζίτη.

Δικαιοσύνη απονέμει ο δικαστής, όχι ο τραπεζίτης, ούτε ο πολιτικός. Ερήμην του δανειολήπτη η μνημονιακή κυβέρνηση της μαϊμού αριστεράς λέει αυτό θα ισχύσει, όχι εκείνο. Και ρίχνει στο τραπέζι νούμερα και όρια. Άδικα και ανεφάρμοστα πράγματα, και όλα στο πόδι, με στόχο μόνο να πουλήσουν κι άλλο παραμύθι εν όψει εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ