ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ... ΔΩΡΕΑΝ

 

Στην Ελλάδα, όπως σ’ όλες τις καθυστερημένες πολιτικά χώρες, κυριαρχεί μια παρεξήγηση, σκόπιμα βέβαια από το κράτος, σχετικά με την αληθινή έννοια του ''Δωρεάν''. Ο κόσμος, εξ ορισμού τζαμπατζής, έχει παραδοθεί στην πλύση, πιο σωστά στην τύφλωση εγκεφάλου, που δεκαετίες επιχειρούν συστηματικά όσα κόμματα κάνουν κυβερνητικό πρωταθλητισμό

Πριν από μισό αιώνα περίπου ο λαοπλάνος πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ο χαρακτηρισθείς επιεικώς «παπατζής», υποσχέθηκε ''Δωρεάν παιδεία''. Που σήμαινε για τον βαθειά νυχτωμένο πολιτικά ελληνικό λαό ότι δεν θα πλήρωναν πια για να πάνε σχολείο τα παιδιά τους. Δημοτικά, γυμνάσια, παμεπιστήμια, όλα δωρεάν για να σπουδάσει η νεολαία μας. Η απάτη! Η καραμπινάτη απάτη της προοδευτικής του κώλου κομματικής παράταξης.

Δωρεάν παιδεία σημαίνει ότι οι δάσκαλοι δεν θα πληρώνονται. Αυτό, ναι, είναι δωρεάν. Και ακόμα ότι τα έξοδα συντήρησης των σχολικών κτιρίων τα αναλαμβάνει το ΔΝΤ ή θα καλύπτονται από χορηγίες ξένων τραπεζών.

Δεν θα πεις δωρεάν αυτό που πληρώνει ο ίδιος ο λαός μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Εκτός κι αν είσαι σεσημασμένος απατεών και απευθύνεσαι σε όρθιους μαλάκες.

Δεν υπάρχει δωρεάν. Ξεχάστε το. Δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, δωρεάν συγκοινωνία. Όλα έχουν κόστος. Και κάποιος πρέπει να το αναλάβει. Το κράτος; Τότε θα ‘ναι σα να βγαίνουν τα έξοδα της κρατικής παιδείας από την τσέπη του κόσμου.

Μια που η κουβέντα είναι για την παιδεία. Το παιδί είναι σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο. Τι σημαίνει αυτό; Εάν όλοι οι γονείς χρησιμοποιούσαν το δημόσιο σχολείο, από δημοτικό μέχρι λύκειο, τότε το κόστος της… δωρεάν παιδείας θα ήταν μεγαλύτερο.

Άρα, αν το κράτος δεν είναι κλέφτης, οφείλει να επιστρέφει, στον κάθε γονέα που στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο, ένα ποσό αναλογικά από το γενικό κονδύλι της δωρεάν παιδείας την οποία δικαιούται και δεν την επιβαρύνει.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ