ΜΕ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Λένε ότι έχουμε δημοκρατία. Τι πα' να πει αυτό; Πως το λόγο έχουν τα κόμματα, όχι τα πρόσωπα. Κι' όταν λέμε κόμματα εννοούμε οι ιδέες, οι θέσεις, τα προγράμματα. Και κόμμα σημαίνει μέλη, στελέχη, όχι μουνόπανα που κάθονται προσοχή στον πρόεδρο του κόμματος, που δεν ντρέπονται, που δεν κρύβονται να τον αποκαλούν αρχηγό.

Δημοκρατία είναι ο πρόεδρος να εκφράζει το κόμμα, τα στελέχη του, όχι όλοι να τον ακολουθούν ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός αρχών και ιδεών του κόμματος. Και η ξεφτύλα είναι που σήμερα ο αρχηγός του κόμματος είναι νάνος σε προσωπικότητα. Δεν ζυγίζει, δεν έχει βάρος.

Ποιο είναι το θέμα; Άμα ο πρωθυπουργός είναι ανέκδοτο, πως να βρει ανταπόκριση η Ελλάδα από ομογενείς της Αμερικής να επενδύσουν στην Ελλάδα. Πολύ πικρό κεφάλαιο αυτό. Λέω για το χάος που εδώ και δεκαετίες χωρίζει την Ελλάδα με την ομογένεια. Και η ευθύνη βαραίνει σχεδόν αποκλειστικά τη μια πλευρά, την Ελλάδα.

Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, αυτά τα 400 τόσα δις που χρωστάει δεν είναι το μείζον. Είναι η έλλειψη ουσιαστικής επαφής με την επώνυμη ομογένεια. Με τους παραλήδες Έλληνες που έχουν το money και το φυσάνε. Πατριωτάκια που είτε γεννήθηκαν εδώ, είτε εκτός έδρας κονόμησαν, χοντροκονόμησαν. Και η Ελλάδα δεν τους ξέρει, δεν προσπάθησε ποτέ να τους κερδίσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Λάθος να πει κανείς ότι οι ομογενείς έχουν γυρίσει την πλάτη στην πατρίδα.

Δυο είναι τα υπουργεία μακράν στην Ελλάδα. Το ένα του Τουρισμού, το άλλο της Ομογένειας. Το ένα παίζει μπάλα με στόχο να σκοράρει στην ανάπτυξη όλο και περισσότερο η τουριστική βιομηχανία. Μεθοδικά, οργανωμένα σ’ όλους τους τομείς, όλους τους μήνες του χρόνου. Το άλλο υπουργείο δουλεύει πώς να καλλιεργεί σχέσεις εθνικές, όχι απλά δημόσιες με τους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού. Σχέσεις ουσίας, με περιεχόμενο, με αποτέλεσμα.

Ασφαλώς παίζει ρόλο και ο πατριωτισμός. Ασφαλώς θα ποντάρεις και στον πατριωτισμό του ομογενή επιχειρηματία. Από την άλλη, τι ψάρια περιμένεις από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος όταν αυτός είναι λίγος ή κυκλοφορεί με κόμμα σκανδάλων και... δεν ξέρει τίποτα για τις αρπαχτές, τις μίζες της Siemens.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΚΟΜΕΝΑ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΠΟΙΟΣ;