ΤΙ ΒΙΟΛΑ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Εσωκομματική, λέει, σφαγή στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης. Ποιος από τους δυο νεοδημοκράτες θα αντικαταστήσει τον περίεργο Μπουτάρη, μετά από οκτώ χρόνια. Ανοησίες. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κόμμα όταν οργανωμένα στελέχη, μάλιστα πρώην υπουργοί, όχι απλά απειθαρχούν, αλλά εκτός γραμμής κατεβαίνουν οι ίδιοι υποψήφιοι. Κι αν εκλεγούν, τότε το κόμμα τους... αποδέχεται. Όπως συνέβη με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Τζιτζικώστα.

Ποια κόμματα; Καφενεία είναι, γι' αυτό και η πολιτική ζωή του τόπου είναι καφενειακή. Από δεξιά μέχρι αριστερά.

Δεν κατέβηκε μόνο στη Θεσσαλονίκη φιλοκαραμανλικός υποψήφιος, ο οποίος έχει την υποστήριξη του Ιβάν, άσχετο αυτό. Λέμε για τον Κώστα Ορφανό που κοντράρεται στα ίσα με τον μητσοτακικό υποψήφιο, δηλαδή εκείνον που έχει το χρίσμα του καφενείου της ΝΔ. Και στην Αθήνα, κόντρα στον Μπακογιάννη, κατεβαίνει ο επίσης καραμανλικός πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Τι κόλπα είναι αυτά;

Στην Θεσσαλονίκη το πράγμα ξέφυγε. Από τους 20 (!) υποψήφιους δημάρχους οι 3-4 είναι ''σεσημασμένοι'' νεοδημοκράτες, σε επίπεδο κομματικό. Προς όφελος της 31χρονης κυρίας Νοτοπούλου (φώτο), της υποψήφιας του Μαξίμου, η οποία βέβαια θα πάει αδιάβαστη στις κάλπες.

Ο Καραμανλής τι βιόλα βαράει, γενικώς και αορίστως; Αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποτε, μετά από δέκα ή 50 χρόνια, θα μάθουμε τι ακριβώς παίζει, καθαρό ή βρώμικο παιχνίδι με τον Τσίπρα. Από τη μια αυτός ο της πλάκας Αντώναρος του Καραμανλή τα χώνει ανοικτά στον Μητσοτάκη και από την άλλη αβαντάρει τον Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑ-ΚΡΑ, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ