Η ΒΑΡΕΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

 

Ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ. Το πρώην ΠΑΣΟΚ. Το πεθαμένο. Θαμμένο είναι, οι ίδιοι οι πασοκτσήδες το έχωσαν στο χώμα, και πολύ σωστά έπραξαν διότι το προϊόν δεν πουλούσε πλέον. Είχε σαπίσει, είχε βρωμίσει. Και κουβαλούσε τις αμαρτίες τους.

Μαγκιά. Η πονηράδα. Κρύβουμε το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, όμως παραμύθι φούρναρης είμαστε... υπερήφανοι για το κίνημα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Τότε γιατί αυτοί οι ίδιοι, για να σώσουν το κομματικό τους τομάρι, του άλλαξαν τέσσερις φορές όνομα, πριν καταλήξουν στο κινάλ.

Για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, δηλαδή από το 1821, δύο κόμματα παρέμειναν με τα ίδια ονόματα τόσα πολλά χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κόμματα νέα που στήθηκαν στις παλιές πατέντες, το 1974. Ξεχνάμε το ΚΚΕ, το πράγματι αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, το οποίο όμως δεν είναι κόμμα, είναι θρησκεία. Λειτουργεί όπως ο χριστιανισμός, ο βουδισμός, ο εβραϊσμός. Σε άλλο κόσμο. Σε άλλο αιώνα. Βάζει την κασέτα, ''ο λαός... '', ''οι εργαζόμενοι... '' και ό,τι πιάσει στην λειτουργία της Κυριακής με το δίσκο ο επίτροπος της εκκλησίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν τα κόμματα που έκαναν πρωταθλητισμό. Η ΝΔ γλύτωσε χάρη στο Σύριζα. Και τα δυο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν βαρύνει, δεν τσουλούσαν, αλλά ο κοσμάκης απογοητευμένος από τους γραφικούς συριζαίους, έδωσε μια ευκαιρία ακόμα στο κόμμα με αρχηγό τούτη τη δόση τον μικρό Μητσοτάκη.

Από το 1974, λοιπόν, στον τόπο μας κυριάρχησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πρώτος ο μικρός Καραμανλής, ο Κώστας, ήθελε να στείλει το κόμμα του μπάρμπα του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Να γίνει κι αυτός ιδρυτής νέου κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ιδρύσει δύο κόμματα, την ΕΡΕ στη θέση του Συναγερμού και μεταχουντικά την ΝΔ.

Ο ανηψιός Κώστας, όμως, είτε γιατί είχε αρχίσει να τον παίρνει η κατηφόρα, άλλωστε δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε μία πλήρη τετραετία, είτε γιατί, λόγω χαρακτήρα δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά την πολιτική, έμεινε στο ράφι και η ''επανίδρυση'' του κόμματος. Η βάπτιση με άλλο όνομα.

Αυτό ήταν το σύνθημα του Καραμανλή Β'. Η “επανίδρυση” του κράτους. “Αλλαγή” έλεγε το ΠΑΣΟΚ, επανίδρυση η ΝΔ. Ο καθένας στο παραμύθι του. Τελικά, πέθανε η μια φίρμα κομματικής εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ. Η άλλη, αυτή της ΝΔ, πήρε παράταση.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ