ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Να κάνουμε και καμιά δουλειά. Τα παλούκια είναι όρθια και κοφτερά μπροστά μας και πως να τα ξεχάσεις με τη δικαιολογία των γιορτινών ημερών. Καλό το αραλήκι, η ξάπλα και το χαλάρωμα, αλλά ο άλλος απέναντι δεν κάνει το χόμπυ του.

Ο Μητσοτάκης τα παίζει όλα με τον Τραμπ. Όπως το διαβάζεις. Το χοντρό παιχνίδι που κάνει κάθε μέρα ο απέναντι δεν αφήνει περιθώρια στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Είμαστε σύμμαχοι, ναι ή όχι. Στηριζόμαστε σε σένα, κύριε πλανητάρχη, εμείς η μικρή χώρα, ναι ή όχι.

Η συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου δεν θα είναι μια ρεπετισιόν εκείνης της ταπεινωτικής επίσκεψης του προηγούμενου στην Ουάσιγκτον, τον Οκτώβριο του 2017. Όταν ο Τσίπρας μπροστά στις κάμερες σπατουλάρησε με τον πιο συχαμερό τρόπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ και έκανε τους Έλληνες να αισθάνονται μειωμένοι. Ο Μητσοτάκης δεν πάει να συναντηθεί με τον Τραμπ για να τον γλύψει, ούτε και να τον παρακαλέσει.

Η Αμερική έχει συμφέροντα στην Ελλάδα. Διπλωματικά, λοιπόν, θα παίξει ο Μητσοτάκης, ο μικρός με τον πρώτο του πλανήτη. Και η Τουρκία ενδιαφέρει την Αμερική, καμιά αντίρρηση. Θα επιστρέψει άδειο τραίνο ο πρωθυπουργός αν πάει αγνοήσει τις ισορροπίες και ζητήσει μόνο τούτο και το άλλο.

Στο φινάλε με ποιον άλλον παρά με τον πλανητάρχη θα κάτσει να συζητήσει τα ελληνοτουρκικά θεματάκια ο πρωθυπουργός. Και λέγεται ότι τούτες τις ήμερες η ομάδα στο Μαξίμου το 'χει ρίξει κάργα στην προετοιμασία εν όψει του τετ α τετ Μητσοτάκη- Τραμπ, στις επτά του μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ...