''ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ'' Ο... ΤΡΑΜΠ

 

Ούτε ένας Αμερικανός φαντάρος δεν σκοτώθηκε στο Ιράκ, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους (φώτο). Εκεί έφθασε το έργο σ' αυτό που λέγεται πόλεμος. Σα να βλέπεις σινεμά, μια ταινία με ατέλειωτο μπουνίδι, ακόμα με σίδερα και παλούκια να κτυπιούνται οι ηθοποιοί και κανένας να μην καταλήγει στο νοσοκομείο. Γίνεται; Στον κινηματογράφο γίνεται. Ξύλο γουστάρει να βλέπει ο θεατής, όχι γιατρούς και ορρούς.

Έτσι και στο πόλεμο. Κοντά στις 40 ρουκέτες αμόλησε το Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού τους Σουλεϊμανί, μια δύναμη πυρός ικανή να καταστρέψει ολόκληρη πολιτεία και... ουδέν πρόβλημα. Φοβερό. Με μια κωλοσφαίρα σκοτώνεις άνθρωπο και με δεκάδες πυραύλους που μεταφέρουν μια κόλαση φωτιάς δεν ματώνεις ούτε ρουθούνι. Γι' αυτό βγήκε πάλι ο Τραμπ και πανηγύρισε: ''Μας τα ξύσανε οι Ιρανοί και οι ''Φρουροί της Επανάστασης'' τους. Ούτε γρατσουνιά μας έκαναν...''.

Μην αγνοήσουμε τη ''λεπτομέρεια'': Το Ιράν κτύπησε αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Και ο πρωθυπουργός του Ιράκ μας δουλεύει. Διαμαρτυρήθηκε γιατί στο έδαφος της χώρας του έριξε τους πυραύλους το Ιράν. Οι ΗΠΑ θαρρούνε ότι επικράτεια τους είναι όλος σχεδόν ο πλανήτης. Αν έχει αντίρρηση το Ιράκ γιατί δέχεται να ''φιλοξενεί'' Αμερικανούς φαντάρους;

Τον καθάρισε τον Σουλεϊμανί ο Τραμπ διότι, λέει ήταν ο μεγαλύτερος τρομοκράτης στον κόσμο. Η τράπουλα είναι στημένη το ίδιο εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Δεν υπάρχουν σύνορα στον ισχυρό της γης. Ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός για τους τσαμπουκάδες της Τουρκίας θα ζητήσει βοήθεια από την πλανηταρχία. Δεν θα πει του κάθε Τραμπ, ''Κάνε μας τη χάρη, μη μπερδεύεσαι στα πόδια μας, θα καθαρίσουμε μόνοι μας...''.

Όσο για την αντίδραση του Ιράν μετά τη στοχευμένη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Οι ''Φρουροί της Επανάστασης'', το επίλεκτο σώμα στρατού του Ιράν είναι υποχρεωμένο να βαρέσει στόχους αμερικάνικους και να σκοράρει σε θύματα. Όχι τζούφια κτυπήματα, για να το παίζει... αθάνατος ο Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΟΡΥΒΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ