ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΑΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ, ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΩΝ

 
«Αδέλφια μου, αλήτες πουλιά…» τραγουδούσε ο γκραν σουξέ ερωτικός και ''ανεπανάληπτος'' Τόλης Βοσκόπουλος, η ντίβα της νεόπλουτης χουντικής, αλλά και μεταχουντικής νυχτόβιας φυλής στην Ελλάδα.
«Κι εσύ, λαέ βασανισμένε…» τραγουδούσε ο αντιστασιακός Μίκης Θεοδωράκης στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης που έβραζε με τις δίκες των απριλιανών ''επαναστατών'' και των βασανιστών της δικτατορίας.
«Συμβόλαιο με τον λαό» τραγουδούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου από τα μπαλκόνια και πήρε όλα τα λεφτά.«Συμβόλαιο με τον λαό». «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ποια συνθήματα λες από το στόμα αρχηγού οργανωμένων οπαδών ομάδας ποδοσφαιρικής. Χασίσι πούλαγε ο άνθρωπος. Χασισέμπορας ήταν. Και η Ελλάδα, ο λαός, οι Έλληνες του άνοιξαν τα πόδια.
Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1919, σα σήμερα 5 Φεβρουαρίου, και στα 55 του χρόνια, ώριμος και κατασταλαγμένος, έγινε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με κομματικό ρεπερτόριο πολύ προχωρημένο, το οποίο αποτέλεσε το μοντέλο για όλους τους ηγέτες του ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού. 
Διαβάστε ακόμα: