ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ... ΑΛΛΟΥΝΟΥ!

 

Οι τελευταίες ώρες, οι έσχατες στιγμές στο υπόγειο καταφύγιο όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Το 2000 μίλησε για πρώτη φορά κάποιος Ρόχους Μισχ, μέλος μέλος της 1ης Μεραρχίας των SS και του προσωπικού του ανθρώπου που αιματοκύλησε την Ευρώπη και ζούσε μαζί του από τότε που μεταφέρθηκε εκεί. ''Πάω μέσα (στο γραφείο του Χίτλερ), να πάρω κάτι... ''. Δεν ήξερα ότι όλοι οι άλλοι περίμεναν τον πυροβολισμό (την αυτοκτονία του).
- Όχι, μην πας… , μου είπε ο υπηρέτης του.

Στα έξι μέτρα απ’ αυτόν (τον Χίτλερ) ήμουν, όταν το έκανε. Ο υπηρέτης μ’ έπιασε από το μπράτσο και μπήκαμε μέσα, όταν πια ακούστηκε ο πυροβολισμός. Τον είδα σωριασμένο στο τραπέζι. Δεν υπήρχε αίμα στο κεφάλι του. Στον καναπέ κειτόταν η Εύα Μπράουν, φορούσε άσπρη-μπλε μπλούζα με μικρό γιακά, ένα μικροσκοπικό ρούχο. Ήμουν νέος, πέρασαν τόσα χρόνια, αλλά πώς να τα διώξω από τη μνήμη μου…

Με συνέλαβαν οι Ρώσοι που μπήκαν στο Βερολίνο, όταν έμαθαν ποιος είμαι. Ο Στάλιν έδωσε εντολή να με στείλουν στη Μόσχα να με ανακρίνουν. Υποπτευόντουσαν πως τους έλεγα ψέματα.

- Κι αν το πτώμα που είδες μετά τον πυροβολισμό στο δωμάτιο του Χίτλερ ήταν κάποιου άλλου;...

Κι άλλοι μάρτυρες των τελευταίων ημερών και της αυτοκτονίας του Χίτλερ βασανίστηκαν από τους Ρώσους. Τελικά, χρειάστηκε να πεθάνει ο Στάλιν το 1953 και ο διάδοχος του Χρουτσώφ να μας δώσει αμνηστία για να επιστρέψω στην Ανατολική Γερμανία. Εκεί με την γυναίκα μου Γκέρντα και την κόρη μου Μπριγκίτε έζησα στην ανωνυμία στο κατάστημα διακόσμησης που είχαμε.

Σα σήμερα 29 Απριλίου, το 1945, έδωσε τέλος στην καταραμένη ζωή του ο 56χρονος καγκελάριος της Γερμανίας. Στη φώτο, ο Χίτλερ στο καταφύγιο με την Εύα Μπράουν, την οποία παντρεύτηκε την τελευταία μέρα της ζωής τους, της αυτοκτονίας τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΓΑΡΙΔΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ ΤΗ ΦΑΛΑΙΝΑ